blog-logo

Scandalul delapidării de la BRD Pensii Private: cei trei suspecți principali au fost REȚINUȚI

Fosta directoare a BRD Pensii Private, concubinul său și un prieten al acestuia au fost reținuți, joi seară, de procurori. În același dosar, o contabilă a fost plasată sub control judiciar. În dosarul presupusei delapidări a 23,5 milioane de lei din fondurile companiei. Din bani, aceștia și-au cumpărat autoturisme, vile de lux și bijuterii.

48 de percheziții au avut loc, joi dimineață, în 12 județe, printre care și Brașovul. Dar și în Capitală, într-un dosar de delapidare la fondul de pensii privat BRD.

În perioada 2019- 2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiați și a 7 persoane juridice, și-ar fi însușit și folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei. Din conturile fondului privat de pensii”, se arată în comunicatul Poliției.

În dosar e vizată fosta directoare executiva de la fondul de pensii al BRD.

În luna mai 2022, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras Alinei Andreescu aprobarea pentru a ocupa funcția de director general al BRD Pensii Private. Și a amendat-o cu 100.000 de lei pentru încălcarea regulilor de guvernanță corporativă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate