blog-logo

Rusu: Odată cu finalizarea litigiilor, am aprobat PUZ pentru construirea școlii din Coresi

Rusu: Odată cu finalizarea litigiilor, am aprobat PUZ pentru construirea școlii din Coresi

Consiliul Local Brașov a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona Coresi. S-au eliminat astfel funcțiunile industriale din zona locuită. Mai mult, s-a dat undă verde construirii unei școli în cartier.

„Am susținut și am votat împreună cu colegii mei consilieri locali liberali pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din zona Coresi. Proiectul de pe strada Turnului nr. 5. Municipiul Brașov va primi, prin donație, un teren în suprafață de 8.000 mp. (Nu 30.000 mp cum a dezinformat primarul Coliban). Suprafață pe care vom construi o școală.

Am ajuns la acest final fericit în primul rând și pentru că dezvoltatorii imobiliari de acolo, companiile Ceetrus România și IMMO Lodgia One și proprietarii halei din vecinătatea terenului pe care-l dețin, au ajuns la înțelgere și au încheiat litigiile pe care le aveau inclusiv în instanță.

Trebuie menționat că de la data la care Primăria Municipiului Brașov a publicat anunțul de informare și consultare a publicului interesat cu privire la intenția de elaborare a PUZ-ului respectiv, în anii 2020, 2021 și 2022 au fost înregistrate o serie de observații, memorii și petiții din partea proprietarilor halei cu pricina.

Așadar, neînțelegerile și litigiile dintre cele două părți ne-au determinat ca în ședința de CL Brașov din luna mai să nu aprobăm realizarea acelui PUZ. Deoarece nu am considerat acel proiect de hotărâre ca fiind oportun.

Am demonstrat brașovenilor că pentru noi, liberalii, primează mereu interesele comunității și ale cetățenilor!, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Alte articole:   România trimite salvatori în Turcia. Zece români au cerut sprijin pentru repatriere

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.