blog-logo

Weekend plin la Opera Brașov!

Weekend plin la Opera Brașov!

Stagiunea 2021 – 2022 a Operei Brașov se apropie de final!

Sâmbătă, 2 iulie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la concertul „Vibrație pentru visare”, susținut de cvintetul vocal ANATOLY: Andrada Mureșan – alto, Gabriel Baciu – tenor, Ciprian Cucu – tenor, Ciprian Țuțu – bariton, Marius Modiga – bas. Titlul evenimentului citează un vers din una dintre lucrările ce vor fi interpretate în prima parte: „Flăcări și roți”, o creație interesantă aparținândlui Corneliu Cezar. Compoziția a fost dedicată Corului de Cameră Madrigal și conține versuri ale poeților: Rabindranath Tagore, Omar Khayyam, Heinz Kahlau, Nicolae Labiş sau Eugen Jebeleanu.

În partea a doua a concertului, grupul vocal Anatoly ne va oferi „A Little Jazz Mass” a compozitorului britanic Bob Chilcott, contribuția invitaților fiind una în premieră: Lioara Popa – pian, Loredan Covaci – chitară bas, Flavius Hosu – percuție. Împreună cu acest „mini band”, Anatoly va cânta și lucrări în primă audiție! Adaptările și aranjamentele muzicale ale pieselor sunt semnate de Ciprian Cucu și Ciprian Țuțu. Coordonator spectacol: Valentina Mărgăraș. Regie scenă: Cristina Roșu.

Alte articole:   ANPC: Numărul sesizărilor primite de la consumatorii de servicii poştale şi de curierat a scăzut în 2022

• Concertul durează o oră și 15 minute și are o pauză.

Preț bilete: 30 lei

Duminică, 3 iulie 2022, de la ora 17.00, în Sala Operei, sunt așteptați copiii, împreună cu părinții și bunicii, la cel mai nou spectacol al Operei Brașov ce le este dedicat: „Aventuri cu Domnul Goe” de Ioan Gârmacea, după „Vizită”, „Două lozuri”, „Dl. Goe”, „Bubico”, „Un pedagog de școală nouă” și „Cometa” de I. L. Caragiale. Adaptare text: Izabela Oancea. Muzica: Sorin Oancea.  

Cine nu a auzit de domnul Goe? Personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor I.L. Caragiale, revine la Opera Brașov! Premiera spectacolului a avut loc la începutul lunii iunie a acestui an, așadar vă așteptăm la o reprezentație „fresh”, în care râsul şi buna dispoziţie sunt garantate.

Alte articole:   OMS: Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccin anti-Covid

Muzica este una actuală, pornind de la pop, rock și ajungând chiar la rap. În spectacol, ne vom întâlni cu mici „scene” din viața cotidiană ce surprind, cu umor fin și ironie, gesturi, atitudini și fapte ce înfățișează educația greșită primită de copiii din unele familii înstărite din societatea românească.

Distribuția din piesa „Domnul Goe”

Distribuția:

Dl. Goe Popescu                                Mădălina Lucaciu

Mamița                                              Simona Manole

Țaca                                                   Anca Panait

Lefter Popescu                                   Adrian Scriminț

Georgescu                                          Paul Tomescu

Mam’ Mare                                        Asineta Răducan

Controlorul                                       Ion Tașcă

Pedagogul                                         Lorand Cristian

Elevul Anibal Ionescu                        Mugurel Oancea

Elevul Otopeanu Marinică                Bogdan Mirică

Elevul Ciucă                                      Marius Tămășanu

Regia artistică este semnată de Iulian-Ioan Sandu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Mișcare scenică: Cristina Rotundu. Regie scenă: Cristina Roșu.

Vârsta recomandată: 10+

• Spectacolul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 25 lei

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Alte articole:   Staţii de încărcare pentru maşinile electrice la fiecare 60 de km, în țările UE

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.