blog-logo

Acțiune nocturnă de salvare a unor turiști rătăciți și epuizați, în Masivul Piatra Craiului VIDEO

Acțiune nocturnă de salvare a unor turiști rătăciți și epuizați, în Masivul Piatra Craiului VIDEO

Aseară, în jurul orelor 22:00, jandarmii au fost solicitați solicitarea să ajute patru turiști, aflați în zona Refugiului Diana din Masivul Piatra Craiului.

Cele patru persoane, trei adulți și un minor în vârstă de 17 ani, nu aveau probleme medicale, dar erau epuizate fizic. Erau deshidratate și nu erau echipate corespunzător pentru coborâre pe timp de noapte.
O echipa formată din patru jandarmi montani a plecat în cel mai scurt timp către turiști. Reușind ca în jurul orelor 03.20 să-i aducă în siguranță la baza masivului, în zona cabanei Plaiul Foii.

Acțiunea s-a desfășurat în condiții grele, pe timp de noapte, cu vizibilitate redusă. Dar experiența jandarmilor, care nu sunt, din păcate, la prima intervenție de acest gen, a făcut ca totul să se termine cu bine. Și toate persoanele au ajuns în siguranță.

Jandarmii recomandă încă o dată turiștilor să adopte prudență în alegerea traseelor, să-și evalueze corect capacitățile fizice. Să se informeze temeinic în legătură cu dificultatea traseului și durata acestuia. Să fie echipați corespunzător și în orice decizie luată să pună siguranța pe primul loc.

Sursă: Jandarmeria Brașov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.