blog-logo

Peste 1.000 de saci cu gunoaie au fost adunați, astăzi, de pe DN73 A

Peste 1.000 de saci cu gunoaie au fost adunați, astăzi, de pe DN73 A

Peste 1.000 de saci cu gunoaie au fost adunați, astăzi, de pe DN73 A.

Instituția Prefectului Județul Brașov a organizat o amplă acțiune de ecologizare pe tronsonul Predeal-Râșnov.

Scopul a fost de a contribui la rezolvarea unei probleme grave ce afectează mediul înconjurător. Este vorba despre depozitarea ilegală de deșeuri.

De asemenea, reprezintă o acțiune de conștientizare a problematicii de mediu, în condițiile în care intervenția umană distructivă pune în pericol ecosistemul montan.

S-au alăturat acțiunii de ecologizare reprezentanți ai ADI ISO Mediu Brașov, ai Gărzii Forestiere Brașov, Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu,  Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Direcției Silvice Brașov, Serviciului Teritorial Brașov al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Primăriei orașului Predeal, Primăriei orașului Râșnov, Ocolului Silvic Brașov RA, Ocolului Silvic al Orașului Râșnov RA. 

Alte articole:   Mai mulți șoferi au fost amendați după ce au fost prinși în timp ce făceau drift-uri în Poiana Brașov

Au participat peste 100 de persoane, care au colectat, numai în prima oră, peste 400 de saci de deșeuri diverse.

(PET-uri, sticle, pungi, doze, bidoane, lăzi, ambalaje de carton, electrocasnice, bucați de mobilier etc.), precum și anvelope uzate, de diferite dimensiuni.

La final, numărul de saci cu deșeuri strânse de voluntari a depășit 1.000.

Am inițiat această acțiune pe un traseu foarte frecventat, pentru a colecta deșeurile pe care le aruncă cei care trec pe aici cu autovehiculele.

Și pentru a trage un semnal de alarmă pentru persoanele ce încă nu înțeleg sau ignoră importanța pe care o are menținerea unui mediu curat.

Până la urmă, depinde de cât este de responsabil fiecare, pentru că putem organiza astfel de acțiuni de ecologizare în mod frecvent, dar ideea este să nu ajungem să le facem.

Oamenii să înțeleagă și să nu mai arunce deșeuri în afara locurilor special amenajate”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Alte articole:   Încă două zile libere, în ianuarie, pentru români

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate