blog-logo

Expoziție de mozaicuri realizate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brașov, la Bastionul Artiștilor 

Expoziție de mozaicuri realizate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brașov, la Bastionul Artiștilor 

O expoziție de mozaicuri realizate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brașov va putea fi vizitată la Bastionul Artiștilor.

Școala Populară de Arte și Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brașov vă invită, vineri 1 iulie 2022, ora 16:00 la Bastionul Artiștilor la vernisajul expoziției de mozaicuri; realizate de elevii promoției 2021-2022, de la grupa de Sculptură și Ceramică a unității de învățământ; sub îndrumarea profesorului coordonator, Alexandru Leonard Truțiu.  

Expoziția este realizată în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Consiliul Județean Brașov.

12 lucrări de mozaic mural

Expoziția prezintă 12 lucrări de mozaic mural de dimensiuni diferite; tema fiecăruia fiind aleasă de elevi din diverși ani de studiu, de la anul I până la specializarea I și din categorii diferite de vârstă.

Profesorul coordonator Alexandru Leonard Truțiu vine cu o experiență de predare a acestei tehnici în străinătate; la Universitatea Costa Rica, unde a susținut un curs liber, specific pentru această tehnică a mozaicului.

Pe această bază, a dorit să prezinte această tehnică minunată și cursanților și să îi implice în realizarea practică a unor lucrări spectaculoase.  

Mozaicurile se pretează atât în spațiul exterior, cât și în spațiul interior, materialele folosite fiind gresia și îndeosebi faianța.

“Elevii au învățat toate etapele de lucru, de la idee/concept până la finisaj, dobândind astfel cunoștințele și manualitatea unei eventuale meserii.“, declară profesorul Alexandru Leonard Truțiu.  

Datorită caracterului spectaculos al tehnicii și succesului cu care a fost întâmpinată în rândul elevilor; cursul va deveni permanent în programa planificată a grupei de Sculptură și Ceramică din cadrul Școlii

Expoziția va fi prezentată și la Cetatea Rupea

Mozaicurile sunt elemente modulative, putând fi prezentate în diverse expoziții, deoarece sunt fixate pe un suport de ciment. Datorită acestui fapt, expoziția va fi una itinerantă, următoarea locație în care va fi prezentată fiind Cetatea Rupea.

Scopul expoziției este nu numai de prezentare; ci și de atragere a altor cursanți și de punere în valoare a măiestriei elevilor dobândită în cadrul cursurilor oferite de școală.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.