blog-logo

Consiliul Județean Brașov vrea să refacă trei drumuri judeţene și un pod 

Consiliul Județean Brașov vrea să refacă trei drumuri judeţene și un pod 

Consiliul Județean Brașov anunță că vrea să refacă trei drumuri judeţene din Ţara Făgăraşului şi zona Zărneşti, și un podul peste pârâul Zizin, din Budila.   

Administraţia publică a judeţului Braşov a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice două proceduri de atribuire; care au ca obiectiv final refacerea unor drumuri judeţene din vecinătatea municipiului Braşov, din Ţara Făgăraşului şi zona Zărneşti; respectiv a unui pod peste pârâul Zizin, situat în comuna Budila. 

Astfel, în data de 16 iunie a fost încărcată în SEAP documentaţia având ca obiect expertizarea tehnică şi întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru trei segmente de drumuri judeţene care ulterior vor intra în proces de modernizare: 

  • Lotul 1 „Expertiză tehnică + SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 112 D Cărpiniş – Prejmer (DN 10) – Lunca Câlnicului (DN 11), km 0+00–11+330” (în lungime de 11.330 km), 
  • Lotul 2 „Expertiză tehnică + SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 130 B Părău (DN 1) – Grid – Perşani, km 3+150–9+364” (în lungime de 6,214 km), 
  • Lotul 3 „Expertiză tehnică + SF pentru Modernizare DJ 112 G Peştera – Măgura – Zărneşti, km 3+100–8+750” (în lungime de 5,650 km). Serviciile de proiectare pentru acest lot sunt împărţite în două; respectiv tronsonul 1 situat între km 3+100–7+100 şi tronsonul 2, km 7+100–8+750. 
Alte articole:   Ziua de naștere ar putea deveni zi liberă prin lege

Valoarea estimată a acestor servicii pentru toate loturile menţionate este de 670.504,19 lei fără TVA. Fondurile sunt asigurate din bugetul propriu al judeţului.

Potrivit caietului de sarcini, documentaţiile vor trebui finalizate în decurs de 10 luni de la transmiterea ordinului de începere a contractului de servicii. 

Termenul până la care autoritatea contractantă aşteaptă primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 iulie, ora 15:00. Operatorii economici au posibilitatea să oferteze pentru unul, mai multe sau toate loturile. 

Refacerea podului de la Budila

Cea de-a doua documentaţie, încărcată în sistem în data de 9 iunie, vizează refacerea unui pod situat pe drumul judeţean 103 B la kilometrul 9+450. 

Obiectivul este inclus în lista de investiţii a CJ Braşov din acest an. Aceasta are finanţarea asigurată din bugetul propriu al judeţului. 

Alte articole:   Scarlatina, o boală uitată?

Obiectul procedurii îl reprezintă atribuirea contractului de proiectare (realizarea Proiectului Tehnic, verificare proiect şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi a verificatorului); şi execuţie a lucrărilor de reconstruire a podului din Budila, ajuns într-o stare tehnică precară. 

Valoarea estimată a acestei achiziţii este de 3.545.722,81 lei fără TVA. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pe 30 iunie, ora 15:00. 

Podul de la Budila are o lungime de 32 de metri, a fost construit între anii 1972 – 1973. Refacerea lui a fost stabilită în urma unei expertize tehnice. Aceasta a evidenţiat degradări la elementele de susţinere, la suprastructură – grinzi şi placa de beton care susţin suprafaţa carosabilă -; şi la rampele de acces. 

Termenul de finalizare a documentaţiilor tehnice este de 3 luni. Lucrările vor dura 12 luni de la deschiderea şantierului, însă nu vor fi luate în calcul perioadele de iarnă. 

Adrian Veștea: Sunt încrezător că în următorii ani vom putea reabilita şi moderniza alte tronsoane de drumuri judeţene

Ne concentrăm eforturile atât pe derularea şi finalizarea lucrărilor aflate în execuţie pe drumurile judeţene, cu finanţări asigurate din fonduri europene, resurse guvernamentale şi alocări bugetare proprii; cât şi pe demararea cât mai multor studii şi documentaţii tehnice pentru obiective investiţionale din domeniul rutier. Acestea ne vor permite să pregătim proiecte pentru deschiderea altor fronturi de lucru pe drumurile pe care le avem în administrare; în momentul în care oportunităţile de finanţare prin programele operaţionale 2021-2027 vor fi disponibile. Sunt încrezător că în următorii ani vom putea reabilita şi moderniza alte tronsoane de drumuri judeţene, pentru a asigura comunităţilor locale din toate zonele judeţului o infrastructură de calitate şi o conexiune cu toate punctele de interes ale Braşovului”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea

Alte articole:   Cardul de energie. Ce se întâmplă dacă factura este pe alt nume. Ghid pentru situații speciale

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.