blog-logo

Mii de brașoveni s-au recenzat de două ori

Mii de brașoveni s-au recenzat de două ori

Mii de brașoveni s-au recenzat de două ori: atât la adresa de domiciliu, cât și la cea de reședință.

O problemă ține de cei plecaţi, în special în străinătate, de mai mult de un an, cei veniţi în judeţ de mai mult de un an şi cei care s-au mutat în jurul Braşovului, dar s-au trecut rezidenţi tot în municipiu, ca să îi poată duce pe copii la grădiniţă sau şcoală în oraş.

Alt fenomen este că eu, să zic, am domiciliul în Braşov, dar locuiesc, adică reşedinţa mea este în Sânpetru sau în Hărman sau ştiu eu unde şi foarte mulţi nu s-au recenzat acolo unde îşi au reşedinţa, ci unde îşi au domiciliul, din diverse motive”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

Alte articole:   DNSC avertizează: Mesaje capcană în numele Poștei Române, al unor bănci și al unor firme de curierat

Unii dintre cei care şi-au schimbat reşedinţa s-au autorecenzat atât la domiciliu, cât şi în localitatea în care au reşedinţa.

În urma autorecenzării, am constatat că avem la nivelul judeţului Braşov în jur de 28.000 de CNP-uri duble. Asta înseamnă că un cetăţean s-a înregistrat şi la Braşov, unde-şi are domiciliul, şi în altă parte, unde-şi are reşedinţa”, a mai spus Ion Popescu.

Datele incorecte fac ca listele de votanţi la alegeri să nu fie tocmai exacte şi să avem, în procente, prezenţă mai scăzută la urne decât în realitate.

În plus, unele localităţi spre care au venit cetăţeni din alte judeţe, cum este şi cazul Braşovului, apar cu populaţie mai mică decât cea reală.

Alte articole:   Ministrul Mediului: 3 miliarde de lei pentru 150.000 de proiecte pentru panouri fotovoltaice

Sursa: g4media.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.