blog-logo

Curtea de Apel Brașov a anulat HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al județului Covasna de Guvernul PNL-UDMR

Curtea de Apel Brașov a anulat HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al județului Covasna de Guvernul PNL-UDMR

Curtea de Apel Brașov a admis marți, 14 iunie a.c., acțiunea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş și a anulat H.G. nr. 989/2021 privind aprobarea modelului steagului judeţului Covasna.

În data de 15 septembrie 2021 Guvernul PNL-UDMR condus de liberalul Florin Cîțu a adoptat prin hotărâre steagul secuiesc al județului Covasna. Românii din județul Covasna nu sunt reprezentați pe acest simbol local.

Informația a fost făcută publică pe pagina de internet a UDMR. Propunerea pentru hotărârea de Guvern privind modelul de steag al județului Covasna a fost făcută de ministrul Cseke Attila.

Simbolul local al județului Covasna adoptat de Guvernul PNL-UDMR condus de Florin Cîțu îi reprezintă exclusiv pe etnicii maghiari din județ.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a acționat în judecată Guvernul României pentru faptul că românii nu sunt reprezentați pe acest simbol local, steagul în cauză fiind în mod evident similar steagului secuiesc. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de deputatul AUR Dan Tanasă, a avut calitate de intrervenient.

Alte articole:   Campania „Fii și tu SALVATOR! Donează SÂNGE, dăruiește VIAȚĂ!", în februarie, la Brașov

Deși membri societății civile românești din județul Covasna au solicitat în repetate rânduri ca și românii din județul Covasna să fie reprezentați pe acest simbol local, extremiștii din UDMR au refuzat să dea curs acestor solicitări.

Sentința Curții de Apel Brașov

„Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes şi excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocate de către pârâtul Guvernul României. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Victoriei, nr. 1, Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, Piaţa Libertăţii, nr. 4, jud. Covasna.

Admite cererea de intervenţie în interes propriu formulată de către intervenienta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Anulează HG nr. 989/2021 privind aprobarea modelului de steag al Judeţului Covasna. Obligă pârâtul Guvernul României să achite reclamantului Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Guvernul României să achite intervenientei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Braşov, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. (2) Cod de procedură civilă astăzi, 14.06.2022”.

Tanasă: Nicolae Ciucă, să nu își dezonoreze jurământul de credință față de România

„În mod evident, ne aflăm în fața unei ofensive revizioniste a Ungariei infamului aliat al lui Putin, Viktor Orban. Care acționează cu ajutorul UDMR pentru maghiarizarea simbolurilor oficiale locale din Transilvania. Într-o operațiune specială de trasare a unor frontiere imagologice dincolo de granițele dintre cele doua tari.

Îi solicit generalului Armatei Române, Nicolae Ciucă, să nu își dezonoreze jurământul de credință față de România; prin promovarea unui recurs de către Guvernul României care ar servi politicii revizioniste a Ungariei”, a declarat Dan Tanasă.

Pe aceeași temă

Foto: covasnamedia.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Cum arată strada Doamna Stanca din Făgăraș, după modernizare? (VIDEO)

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.