blog-logo

Noi programe de studii, în acest an, la Universitatea Transilvania

Noi programe de studii, în acest an, la Universitatea Transilvania

Noi programe de studii, în acest an, la Universitatea Transilvania. Aproape 10.500 de locuri sunt disponibile, în total, pentru admiterea de anul acesta, la Universitatea Transilvania din Brașov.

Dintre acestea, peste 7.000 sunt la programele de studii de licență, și aproximativ 3.500 de locuri la cele de masterat.

La licență, din totalul de 7.385 de locuri, 2.752 sunt finanțate de la buget, 3.089 sunt la taxă, iar 1.360 de locuri sunt la programele de studii la distanță sau la cele cu frecvență redusă.

La masterat, din totalul de 3.410 locuri, 1.323 sunt la buget, 1.918 sunt la taxă, iar 135 de locuri sunt la programele de studii cu frecvență redusă.

Locuri speciale sunt alocate și pentru candidații de etnie romă, pentru absolvenții de licee situate în mediul rural, pentru persoanele cu dizabilități și pentru românii de pretutindeni.

Alte articole:   ANRE majorează tarifele de distribuție de la 1 aprilie, după ce Guvernul a amânat o ordonanță prin care le limita

Ca o noutate, în acest an, la Universitatea Transilvania din Brașov, sunt 7 programe de studii noi – Media Digitală cu predare în limba engleză, la Facultatea de Sociologie și Comunicare, Interpretare muzicală – instrumente, cu predare în limba engleză, la Facultatea de Muzică și Antreprenoriat în ingineria materialelor, la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor.

Și la masterat sunt noi programe de studii: Sisteme de comandă și control pentru autovehicule, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Management integrat de mediu, la Facultatea de Design de Produs și Mediu, Managementul afacerilor industriale și antreprenoriat, la Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial și Studii de limbă și de cultură franceză, la Facultatea de Litere.

La 14 facultăți admiterea se face pe bază de dosar, unde se va ține cont de notele la bacalaureat.

La Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum și la programul de studii Kinetoterapie și motricitate specială de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane admiterea va consta și într-un examen scris (test grilă), în timp ce la Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta in probe practice și de competențe.

Alte articole:   Cumpărarea vechimii în muncă. Modificări importante prevăzute într-o nouă lege

Taxele de școlarizare și cele de înscriere rămân neschimbate: 200 de lei este taxa de înscriere la toate facultățile, excepție face Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină” unde aceasta este de 250 de lei, iar taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.500 și 6.000 de lei pe an.

La fel ca în anii trecuți, și de această dată înscrierea la facultate se va face exclusiv online, prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe admitere.unitbv.ro

Înscrierile se fac până în 16 iulie ora 13.00, iar rezultatele se vor afișa în 21 iulie.

Și la admiterea din acest an, Universitatea Transilvania din Braşov oferă facilități elevilor cu performanțe remarcabile.

Alte articole:   Antibioticele ar putea să nu mai poată fi cumpărate din farmacii nici cu rețetă simplă. Ce spune Rafila

Candidații care au fost şefi de promoție la liceu, sau au fost membri ai loturilor olimpice ale României și au participat la competiții internaționale sau au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi gratuit un laptop și, dacă au nevoie, cazare la cămin și o masă pe zi la cantină, pe tot parcursul anului universitar.

Pe lângă aceste beneficii, se adaugă și cele peste 10 tipuri de burse de care toți studenții Universității pot beneficia dacă au rezultate notabile sau dacă se implică și contribuie la activitățile universității.

Toate detaliile privind condițiile de admitere, calendarul sau actele necesare pentru înscriere sunt disponibile pe site-ul admitere.unitbv.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.