blog-logo

PSD propune „contractul de muncă cu zero ore” 

PSD propune „contractul de muncă cu zero ore” 

Parlamentarii PSD vor să introducă în Codul Muncii un nou tip de contract de muncă cu un număr minim, de zero ore, pe săptămână.  

Propunere legislativă în acest sens, pentru completarea articolului 103 din Legea 53/2003 – Codul muncii, a fost înregistrată la Senat pe 8 iunie.   

Mai mulți senatori PSD au inițiat la Senat un proiect prin care ar putea introduce în Codul Muncii un nou tip de contract de muncă, numit „contractul de zero ore”.   

„Realitatea cotidiană demonstrează faptul că multe companii întâmpină dificultăți atunci când trebuie să organizeze programul de lucru al angajaților. Orele de lucru nu sunt întotdeauna suficiente pentru îndeplinirea unor sarcini; iar unii angajatori plătesc ore suplimentare pentru a se asigura că activitățile sunt efectuate în termen.  De asemenea, unii angajatori încearcă să nu plătească orele suplimentare; astfel încât și salariații sunt prejudiciați”, susțin inițiatorii, un grup de parlamentari de la PSD, în expunerea de motive. 

Ce reprezintă „contractul de zero ore” 

„Contractul de zero ore” este acel contract prin care angajatorul nu este obligat să garanteze un număr minim de ore pe săptămână, iar angajatul poate să nu accepte munca în momentul în care i se cere, programul de muncă fiind în întregime flexibil.

Alte articole:   Trafic restricționat în cartierul Coresi

Printr-un astfel de contract, se urmărește rezultatul orelor de muncă și nu numărul de ore lucrate. Drepturile incluse în acest contract sunt similare celor dintr-un contract obișnuit de muncă.

Obligatoriu se vor include în acest contract, modalitatea de prestare a orelor de muncă și întocmirea unei repartizări a acestora.   

Angajatul ar putea veni să muncească doar dacă dorește

Inițiatorii spun că un astfel de contract ar putea aduce beneficii angajatului. În primul rând, flexibilitatea programului, plata în funcție de orele muncite și beneficiile asociate contractului standard de muncă. 

„Solicitarea de a se prezenta la muncă trebuie comunicată salariatului cu un anumit interval de timp înainte; care poate fi prevăzut în contractele colective și individuale de muncă sau poate fi stabilit prin lege. <Contractele de zero ore> oferă beneficii de bază de securitate socială, inclusiv plata concediilor de maternitate/paternitate, concediu de odihnă și asigurări de sănătate”, se mai precizează în expunerea de motive. 

Prin intermediul „contractului de zero ore”, angajatorul nu va fi obligat să îi ofere angajatului un anumit număr de ore pe săptămână.    

Alte articole:   Spitalul Regional a obținut avizul Comisiei de Circulație

Angajatul ar putea veni să muncească doar dacă dorește. El fiind renumerat în funcție de orele pe care le-a lucrat la momentul respectiv. De asemenea, angajatul poate refuză munca în momentul în care i se cere, programul de muncă fiind în întregime flexibil.  

Potrivit proiectului, solicitarea de a se prezenta la muncă trebuie comunicată salariatului cu un anumit interval de timp înainte, care poate fi prevăzut în contractele colective și individuale de muncă sau poate fi stabilit prin lege. 

Plata se va realiza în funcție de orele prestate pe zi/săptămână/lună, care sunt consemnate în pontaje.  

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Festivalul Monodramei Independente. Ediția a II-a

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. N-ar putea sa ne platesca fara sa muncim?
    Asa, dupa exemplul lor personal?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate