blog-logo

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă, în această perioadă

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă, în această perioadă

Românii şi-au reluat intenţiile de călătorie în străinătate. Odată cu ridicarea restricţiilor anti-COVID. Se orientează către destinaţiile tradiţionale pentru vacanţă. Cum sunt Turcia, Grecia sau Bulgaria, relevă datele unei analize realizată de Google.

Potrivit companiei, campingurile şi vilele private, opţiuni de cazare care oferă mai multă intimitate şi un risc redus de îmbolnăvire, sunt cele cu cea mai mare creştere în perioada post-pandemie.

Datele centralizate de Google arată că volumul căutărilor legate de călătorii (destinaţii, cazare, transport) a fost, în mai 2022, cu 35% mai mare decât în aceeaşi lună a din 2019.

În acest context, în perioada martie – mai 2022 vs interval similar din 2019, cea mai mare creştere în căutări de cazare a fost pentru destinaţiile internaţionale, de 32%. În acelaşi timp, căutările de cazări în ţară au scăzut cu 2%. Cele mai căutate destinaţii de vacanţă din străinătate ale românilor sunt Grecia, Turcia şi Bulgaria, conform căutărilor pentru cazare.

Alte articole:   Județul Brașov sub Cod galben de ceață și polei

Totodată, căutările românilor după zboruri internaţionale au crescut cu 46%, în ultimele trei luni; faţă de anul 2019, iar pe lista celor mai populare destinaţii se află Italia, Spania şi Marea Britanie.

Informaţii despre trendurile de călătorie din toată lumea, inclusiv România, sunt oferite de Destination Insights. Un instrument cu date despre destinaţiile pe care oamenii dintr-o ţară le caută, în interiorul sau în afara ei. Precum şi date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în ţara selectată.

Sursa: agerpres.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.