blog-logo

ANAF: Amenzi în valoare de 2,7 milioane de lei, în primele 5 luni din acest an

ANAF: Amenzi în valoare de 2,7 milioane de lei, în primele 5 luni din acest an

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a aplicat 959 de amenzi. Valoarea totală a acestora e de 2,7 milioane de lei în primele 5 luni din acest an.

În vederea asigurării resurselor necesare pentru buna funcţionare a statului, ANAF urmăreşte creşterea gradului de conformare voluntară, atât la declarare, cât şi la plată, mizând pe spiritul de responsabilitate civică al contribuabililor, dar şi pe campanii de informare cu privire la procedurile de declarare a veniturilor şi de plată a taxelor şi impozitelor. În completarea acestor măsuri, activitatea inspecţiei fiscale urmăreşte verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale şi a corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili”, se menţionează în comunicat.

Alte articole:   WhatsApp lansează noi funcții de confidențialitate: Poți decide cine vede că ești online și cine nu   

959 amenzi în valoare totală de 2,7 milioane lei

Potrivit sursei citate, au fost efectuate 10.484 de inspecţii fiscale la contribuabili persoane juridice şi fizice şi au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 1,322 miliarde lei.

Totodată, conform ANAF, s-au efectuat 5.350 de verificări documentare la contribuabili persoane juridice şi fizice, iar în urma procesului au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 153,34 milioane lei.

Pe de altă parte, au fost instituite 163 măsuri asiguratorii în valoare de 131 milioane lei. Au fost aplicate 959 amenzi în valoare totală de 2,7 milioane lei.

Conform ANAF, au fost înaintate organelor de urmărire penală un număr de 104 sesizări. Pentru un prejudiciu total de 135,9 milioane lei, şi a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 1,025 miliarde lei.

Alte articole:   Bonusurile oferite de cazinourile din Romania

În perioada ianuarie-februarie 2022, au fost aprobate două soluţii fiscale individuale anticipate. Începând cu luna februarie 2022, activitatea de emitere a soluţiilor fiscale individuale anticipate a fost preluată de Ministerul Finanţelor.

În perioada ianuarie-mai 2022, au fost emise două acorduri de preţ în avans. Au fost soluţionate trei cereri de iniţiere a procedurii amiabile.

În ceea ce priveşte inspecţiile fiscale desfăşurate la contribuabilii care au derulat tranzacţii cu persoanele afiliate; în cadrul cărora au fost verificate şi preţurile de transfer practicate; valoarea tranzacţiilor verificate a fost de 7,369 miliarde lei. Pentru care a rezultat o diferenţă a bazei impozitare în sumă de 464,08 milioane lei.

Sursa: agerpres.ro

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.