blog-logo

Coresi – „Joc și Joacă”, expoziție dedicată celor mici, în perioada 7-19 iunie

Coresi – „Joc și Joacă”, expoziție dedicată celor mici, în perioada 7-19 iunie

Expoziția „Joc și Joacă” sărbătorește luna dedicată copiilor cu o prezentare unică de peste 1500 de jocuri și jucării rare, de colecţie, care arată evoluția felului în care a arătat și s-a simțit copilăria din ultimul secol.

Expoziția organizată în premieră la Coresi Shopping Resort. Expoziţia „Joc și Joacă” este imaginată de Asociația ESCU și poate fi vizitată în perioada 7-19 iunie 2022, în fiecare zi în intervalul orar 10.00-22.00.

Organizatorii și curatorii acestei expoziții tematice vă invită să descoperiți un univers plin cu amintiri din copilărie, creat pentru vizitatori de toate vârstele, unde cei mici pot explora jocuri și jucării emblematice de odinioară, care au fost produse de atelierele și fabricile din țară, dar și din alte părți ale Europei, iar părinții și bunicii au ocazia de a regăsi o parte din preocupările distractive din copilăria lor.

Unele invenții sunt pur și simplu făcute să reziste testului timpului

Este și cazul acestor jucării, care au apărut de secole. Au fost perfecționate și modernizate și încă fac deliciul oricărui copil sau nostalgic.

  • Dintre secțiunile expoziționale cele mai interesante amintim de: “Jucării dintr-un trecut îndepărtat”; „Jocuri și Jucării Made in RO”, „Păpușele, plușuri și bebei”, „Mașinuțe, roboței și trăznăi”; „Jocuri de societate și de creativitate”; „Cele mai iubite jucării”și „Povești Românești pe Bandă Desenată”.
  • Vor fi prezentate jocuri vechi românești și străine unice, peste 1500 de obiecte emblematice de colecție. Din spectrul copilăriei de la 1900 și până în anii 2000, din zone variate ale lumii (România, Germania; Austria, Polonia, Republica Cehă, America, China, precum și alte țări din spațiul ex-sovietic). Fabricate din toate tipurile de materiale (lemn, metal, bachelită, cauciuc, plastic, hârtie și carton etc.); după toate ideile creative ale unor inventatori, unele fiind chiar manufacturate.
  • Vor fi prezentate principalele jocuri fabricate de către cooperativele și atelierele din România: Întreprinderea 9 Mai din Lugoj; Cooperativa Tehno-Metalica Bucureşti, Fabrica de Mase plastice MAP Oradea, Cooperativa Meșteșugărească Arta Lemnului; Fabrica Steaua Roșie din Râșnov, Agatex Timişoara, Metaloglobus, Întreprinderea Poligrafică Banat și altele.
  • Va fi prezentată în premieră o colecție unicat de păpuși Barbie. Arată evoluția în timp a stilului acestei jucării din ultimii 50 de ani!
Alte articole:   Dan Alexa, înainte de meciul cu CSM Slatina: „Jucătorii care au evoluat mai puţin trebuie să aibă determinare şi dorinţă”

Expoziția are la bază colecții personale unice, din partea colaboratorilor Asociației Muzeul Jucăriilor, Păpușile Mele și Comics Didactic. Este pentru prima dată când o parte din aceste jocuri, jucării și ilustrații sunt expuse publicului.

Sunt prezentate piese grupate tematic și cronologic– animale, arme, automobile, figurine; jucării electronice, jucării muzicale, jucării tradiţionale, păpuşi, roboţi, trenuleţe-tramvaie; rachete şi nave spaţiale și așa mai departe. Totul imaginat într-un decor fantezist, cu butaforii creative, expoziția cuprinzând și o selecție de benzi desenate cu povești românești; create de ilustratori contemporani.

Coresi – Ideea expoziției a pornit de la nevoia de a readuce în viețile copiilor, de astăzi

Bucuria jocurilor copilăriei părinților sau chiar a bunicilor lor. Prin jocuri și jucării interactive, creativ-educative, jocuri în aer liber sau de interior; jocuri care au scopul de a stârni imaginația. Dar și printr-o serie de panouri informative și fotografii legate de istoria jocurilor sau tipuri de jocuri din diferite zone ale lumii.

Alte articole:   Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: Vrem să găsim acele soluţii prin care să readucem echilibrul necesar în sistemul de pensii

Așadar… „dintre mii de jucării” organizatorii au selectat pentru dumneavoastră piese din colecțiile mai vechi și mai noi. Vor putea fi descoperite cu prilejul acestei expoziții cu spirit de joacă ce cuprinde un întreg patrimoniu cultural.

Un proiect inițiat și organizat ca design expozițional de: Asociația ESCU. Găzduit și susținut de: Coresi Shopping Resort

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.