blog-logo

Proiectul „Ora de ecologie” continuă la Râșnov

Proiectul „Ora de ecologie” continuă la Râșnov

Proiectul „Ora de ecologie” a debutat la scoala din satul Purcăreni, comuna Tărlungeni, pe data de 26 mai 2022. Acțiunea s-a desfășurat pe grupe.

Prima grupa a fost formata din elevii claselor V-VIII. Cea de a doua grupa a fost formata de elevii claselor I-IV. Actiunea, gândită după structura unei ore de ecologie dedicate colectarii selective de deseuri, face parte din Campania de Educatie Ecologica si Mediu desfasurata in colaborare cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ISO MEDIU Brașov.

Orele au fost interactive. Prezentare PowerPiont, filme scurte si discutii libere cu copii. În prezentarea PowerPoint s-au dat definitii si explicatii pentru tot ce este legat de reciclare. De la producerea produselor achizitionate din magazine pana la reciclarea lor si mai ales cum se recicleaza fiecare produs in parte.

Alte articole:   Moș Martin, divinitate preistorică, este venerat ca o zeitate în satele de munte din România

Filmele scurte, „Pastila de Verde”, au explicat impactul deseurilor asupra oganismelor si a intregii planete.
Elevii au primit de la organizatori informatii despre cum se realizeaza trierea deseurilor, cum trebuie colectate acestea, cum se face, in continuare, exploatarea deseurilor colectate si, mai ales, de ce este important ca deseurile sa nu fie puse toate intr-un singur recipient.

Deasemenea copii au vazut cum se recicleaza la nivel global. Iar la final copii au povestit ce au vazut, cum si ce trebuie sa recicleze

Actiunea, “Ora de ecologie”, continua. Astfel, pe data de 7.06.2022 se vor derula campaniile de sensibilizare si educare a tinerilor în legătura cu protectia mediului inconjurator la Cinematograful din Rasnov alaturi de reprezentantii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ISO MEDIU Brașov.

Alte articole:   Județul Brașov, lider național la violenţa în şcoli. Reacția IȘJ Brașov

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.