blog-logo

CCIR propune reducerea numărului de judeţe la 15, ca soluție pentru reducerea cheltuielilor bugetare

CCIR propune reducerea numărului de judeţe la 15, ca soluție pentru reducerea cheltuielilor bugetare

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) propune reducerea numărului de județe la 15. Măsura urmărește reducerea cheltuielilor bugetare. 

Reprezentanţii CCIR susțin reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de judeţe la 15. Aceștia consideră că aceasta reprezintă o prioritate pentru reducerea cheltuielilor bugetare. 

CCIR a organizat o întâlnire de lucru cu importante organizaţii patronale şi profesionale sectoriale din România. 

Discuțiile s-au axat pe situația economică actuală, posibilitățile de dezvoltare și de promovare a produselor și serviciilor românești și modalitățile de reducere a cheltuielilor publice. 

Reorganizarea să se realizeze pe modelul organizării Curţilor de Apel

Astfel, organizaţiile semnatare consideră drept prioritară reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de judeţe la 15.

Alte articole:   SNPPC: Polițiștii nu agreează o nouă lege a salarizării, dacă actuala nu se aplică integral

De asemenea, acesta propun şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori. 

„Reorganizarea ar trebui să se realizeze pe modelul organizării Curţilor de Apel, care sunt în număr de 15, respectiv la Bucureşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Cluj, Suceava, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Alba-Iulia, Târgu Mureş, Bacău, Braşov. Se poate prelua acest model şi în cazul judeţelor, mai ales că în Constituţia României nu se vorbeşte de un anumit număr de judeţe. Evident, acest lucru trebuie să fie asumat de către decidenţi, fiind, totodată, şi un act de curaj politic, în urma unei dezbateri consistente şi transparente privind economiile ce se pot face astfel la bugetul public, bani ce pot fi reinvestiţi în economia românească”, se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.  

Acest lucru poate fi asumat politic deoarece nu contravine prevederilor Constituţiei României, susțin reprezentanții organizațiilor patronale. 

Alte articole:   VIDEO Schengen: Europarlamentarul Eugen Tomac anunță că a deschis luni o acțiune împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție

În plus această nouă organizare, ar mări posibilităţile de dezvoltare şi promovare a produselor şi serviciilor româneşti. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.