blog-logo

IPJ Brașov: Campanie de informare pentru posesorii animalelor de companie 

IPJ Brașov: Campanie de informare pentru posesorii animalelor de companie 

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov, prin Biroul pentru Protecția Animalelor, împreună cu trei asociații de protecție a animalelor, desfășoară o campanie de informare pentru protecția animalelor. 

Campania de informare se desfășoară în perioada 02 – 27 iunie 2022, pe raza municipiului Brașov și a localităților: Bod, Poiana Mărului, Tărlungeni, Budila, Predeal, Fundata, Vulcan, Prejmer, Sânpetru, Colonia 1 Mai și Holbav din județ.  

La nivelul municipiului Brașov acțiunea se va realiza în colaborare cu Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân din cadrul Primăriei Municipiului Brașov

IPJ Brașov: Se dorește stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor și pisicilor

Prin acțiunile demarate în acest sens se dorește stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună și a pisicilor, prevenirea abandonului câinilor și pisicilor pe domeniul public. De asemenea, promovarea deținerii responsabile a câinilor, precum și promovarea sănătății și bunăstării acestor specii de animale. 

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Campania de informare va urmări conștientizarea deținătorilor de câini cu privire la necesitatea sterilizării și microcipării. Totodată, informarea cetățenilor cu privire la prevederile legislației ce reglementează regimul câinilor periculoși sau agresivi și încurajarea sterilizării pisicilor pentru a reduce numărul animalelor fără stăpân. 

Ce amenzi riscă posesorii animalelor de companie

Cetățenii vor fi informați cu privire la obligația de a steriliza câinii de rasă comună și metișii acestora. De asemenea, și cu privire la faptul că nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei, conform art. 8, alin. 4 din Ordonața de Urgență 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. 

„Proprietarii sau deţinătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligaţia legală de a identifica exemplarele prin microcipare. Neidentificarea câinilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei. De asemenea, abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei. Nerespectarea obligaţiilor deţinătorilor de câini agresivi sau periculoşi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, respectiv de la 1.500 lei la 3.000 lei”, se arată în comunicatul IPJ Braşov „, transmit polițiștii brașoveni. 

Poliţiştii atrag atenţia că, în conformitate cu prevederile Legii 138/2022 privind protecţia animalelor, în cazul infracţiunilor de cruzime faţă de animale au fost majorate limitele speciale ale pedepselor, cu închisoare de la 2 la 7 ani. 

Alte articole:   Polițiștii caută o tânără de 23 de ani dispărută, azi-noapte, de acasă!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.