blog-logo

Alexandru Rafila îl provoacă pe ministrul Educaţiei să introducă Educaţia pentru Sănătate în şcoli 

Alexandru Rafila îl provoacă pe ministrul Educaţiei să introducă Educaţia pentru Sănătate în şcoli 

Ministrul SănătățiiAlexandru Rafila, a declarat, miercuri, că ar trebui să existe cursuri de sănătate emoțională în școli și că îl provoacă pe ministrul Cîmpeanu să înceapă o campanie în acest sens.   

Rafila a transmis că îl provoacă pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să introducă Educația pentru Sănătate în şcoli, cât mai repede.

El spune că 1 iunie 2022 să fie data la care este declanşată această acţiune de sprijin la nivel naţional.

Ministrul Sănătății a fost întrebat de un copil, miercuri, dacă el consideră că trebuie insistat pe sănătatea emoţională în şcoli.   

“Educaţia pentru sănătate nu se referă la un domeniu strict ştiţi mulţi o asociază… discutăm numai despre educaţia sexuală sau despre igienă. Este vorba de un ansamblu. Sănătatea emoţională este extrem de importantă şi nu numai pentru voi, ci şi pentru întreaga societate. Eu cred că ar trebui să facem cursuri; mulţi dintre cei care sunt în politică sau în poziţii de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoţională; pentru ca atunci când iei o decizie trebuie să te gândeşti totdeauna la impactul deciziilor tale; asupra modului de funcţionare a societăţii şi asupra emoţiei; asupra afectivităţii care trebuie să existe în comunităţi, între oameni, între copii, între adulţi”, a transmis ministrul Sănătăţii. 

Alexandru Rafila: Avem multe lucruri de făcut în acest domeniu

Ministrul Sănătății a precizat că avem multe lucruri de făcut în acest domeniu, relatează News.ro.

“Gândiţi-vă numai la un singur lucru că de foarte multe ori conflictele între copii sau conflictele între copii şi adulţi sunt din cauza imperfecţiunii, dacă vreţi acestei componente emoţionale, care de multe ori o considerăm ruşinoasă, inutilă. Nu vrem să vorbim despre trăirile noastre şi cred că avem foarte multe lucruri de făcut în domeniul ăsta. Şi mai e un lucru extrem de important. Probabil că este lucrul cel mai ieftin şi cu impactul cel mai mare care se poate face, că nu necesită nişte resurse extraordinare, necesită bună credinţă înţelegere şi sigur o anumită pregătire pe care trebuie să dobândească cadrele didactice”, a explicat Alexandru Rafila.  

Educație emoțională, o nouă materie în școli 

Ministrul Sănătății l-a provocat pe ministrul Educației să grăbească procesul de integrare în școli a materiei „Educației pentru Sănătate”, în care să fie inclusă și educația emoțională.   

Alte articole:   Brașovul, singurul oraș care se vrea cu pretenții din România, dar nu are colectare selectivă

Orele de educaţie pentru sănătate trebuie făcute de oameni care sunt pregătiţi pentru acest lucru.Haideţi să facem un lucru acum. Îl provocăm şi pe domnul ministru Câmpeanu cu această ocazie pentru că tot e 1 iunie şi să fie 1 iunie 2022 ziua când declanşăm, dacă vreţi, o acţiune de sprijin la nivel naţional pentru introducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli cât mai repede, care trebuie făcută trebuie făcută de cadre didactice care sunt instruite în acest scop, în principiu profesori de biologie, diriginţi. Noi le punem la dispoziţie cât de curând un o curriculă de pregătire. Trebuie să începem să formăm cadre didactice care vor… până la urmă trebuie să fie o chestiune care trebuie impusă, ei trebuie să dorească să facă acest lucru şi trebuie să aibă har dacă se poate spune aşa ca să poată să vă transmită cunoştinţele de care aveţi nevoie şi partea aceasta emoţională despre care am discutat astăzi”, a mai precizat Rafila. 

Alte articole:   Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în județul Brașov, până la sfârşitul săptămânii 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.