blog-logo

Groparii echipei de senioare de la Corona: primarul Coliban și tovarășul Ciungara, directorul Miclăuș plus antrenorul Bondar. Zero performanțe pe banii brașovenilor!

Groparii echipei de senioare de la Corona: primarul Coliban și tovarășul Ciungara, directorul Miclăuș plus antrenorul Bondar. Zero performanțe pe banii brașovenilor!

În ultima etapă disputată în weekend, cu titlul pe masă, Rapid București a devenit campioana României la handbal senioare. Victoria de la Râmnicu Vâlcea (35-27), în fața SCM-ului, i-a fost îndeajuns formației din Giulești pentru a-și adjudeca laurii. Primul titlu după 19 ani, e ceva!

În același timp, deși a învins-o în capitală pe Minaur Baia Mare (33-29), mai pretențioasa și cu nasul pe sus CSM București a ratat primul loc din Liga Florilor, după căderea cortinei. Încă un semn că în handbalul profesionist valoarea plătită la greu din bani publici nu mai e la căutare.

Punct final în Divizia A: Galați promovează, Slobozia – la baraj, Brașov – acasă

Alt bun exemplu în acest sens, al risipirii banilor publici într-un sport profesionist, îl avem la noi, la Brașov. În ultima rundă din Divizia „A” – Seria A, CSM Corona s-a impus fără probleme la Roman (41-26, la pauză 18-11), dar nu a prins nici măcar locul de baraj pentru Liga Națională. Din seria Brașovului, liderul CSM Galați a promovat direct.

Iar CSM Unirea Slobozia va juca barajul. Trupa din Ialomița nu avea cum să se înece tocmai acum, la mal, după izbânda lămuritoare de la Brașov, din etapa anterioară. Și astăzi, la ultima apariție a sezonului, a dispus acasă cu 42-23 de ACS Spartac București. Deși la egalitate de puncte cu Corona, Unirea își joacă șansa, e drept mică, de accedere în Ligă. Un bilet de participare pe care îl merită, pe deplin. Pentru că este adversara care i-a administrat, în timpul campionatului, două bătăi din tot atâtea posibile, formației conduse de trioul Coliban, din vârful Primăriei – Ciungara, din obscur – Bondar, de pe bancă.

Corona n-a făcut prea mulți pui nici prin Cupa României, unde a fost eliminată în turul 2 de SCM Gloria Buzău (34-43), într-uo partidă desfășurată la Sala Sporturilor din Brașov.

Umbra Simonei Gogîrlă la Corona

Uite că roata s-a întors pentru cei trei crai aduși în viața Coronei de USR. Vă mai aduceți aminte cum au eliminat-o, fără scrupule, pe Simona Gogîrlă, fosta antrenoare a Coronei? Totul pentru a-l instala ca antrenor pe Alin Bondar, prietenul tovarășului primarului userist. Adică al lui Bogdan Ștefan Ciungara, un afacerist local despre care ale cărei isprăvi în Poiana Brașov și centrul municipiului, pe firul scurt cu primarul, am relatat.

Directorul Radu Miclăuș, antrenorul Alin Bondar și protectorul său, Bogdan Ștefan Ciungara.

Vă mai aduceți aminte de avertismentul profesorului Paraschiv?

Semnale de alarmă au fost trase în tot acest timp. Unul dintre cele mai rezonante a fost cel al profesorului Florin Paraschiv. Cel care îl soma pe primarul Allen Coliban să termine cu „gașca și cumetriile”. Pe Ciungara îl trimitea la gletuit, iar pe restul la muncă.

Antrenorul secund Răzvan Udriștioiu (finul principalului Bondar) și managerul Mircea Cucuian (bineînțeles, adus de la Clujul cel drag primarului Coliban) au fost doar piese de decor. În această schemă „de succes” gândită de Ciungara și Bondar și pusă în aplicare cu „spatele” asigurat de Coliban.

În atenția Curții de Conturi!

Dacă tot se află în control la Primăia Brașov și instituțiile subordonate, atragem atenția doamnelor și domnilor de la Curtea de Conturi. Și să verifice, dacă tot s-au pus pe treabă, apoi să dispună măsuri, dacă este cazul, bineînțeles, în legătură cu:

  1. Felul cum s-au făcut angajările amintite la secția de handbal. Echipa de senioare, criteriile și cadrul legal în baza cărora Bondar, Udriștioiu și Cucuian au devenit angajați la Corona.
  2. Sumele cheltuite de la bugetul public al municipiului Brașov de echipa de handbal senioare. Raportate la bugetele celorlalte echipe cu care CSM Corona s-a aflat în competiție (Galați, Slobozia, Piatra Neamț, Constanța). Cum s-a consumat bugetul în semestrul doi al anului 2021 și care a fost fundamentarea bugetului pentru anul 2022?

Noaptea minții: Adriana Miron dă directive și la handbal!

Ca penibilul să fie total, „băjeții” au băgat-o-n schemă, mai nou – cât e Coliban în concediu, cu trasatul ordinelor pentru handbal, de la primar către „bombardierul” din Anglia, pe madam Adriana Miron. Doamna aceea care a fost condamnată penal. Și reabilitată. Dar istoria a consemnat abuzul în serviciu. Care „bombardier”, recte directorul Radu Miclăuș, a trebuit și trebuie să stea drepți când e vorba de echipa de handbal senioare.

Omul nu a mai rezistat după lecția pe care a primit-o săptămâna trecută la întâlnirea cu „Miroanca”, la Primărie. „Primarul de facto” al Brașovului l-a făcut cu ou și cu oțet, albie de porci – nu alta. Iar în aceeași zi, după eșecul cu Slobozia, ca un „mielușel neprihănit”, Miclăuș a ieșit să se plângă pe acea rețea de socializare ce ni l-a adus pe Coliban primar pe cap. Încă o dovadă a lașității sale, despre care am scris săptămâna trecută.

Directorul Coronei se plânge pe „Feisbuc” că nu are putere de decizie!

Radu Miclăuș, după întâlnirea cu Adriana Miron și eșecul cu Slobozia, în grupul Fan Club Corona Handbal Brașov: „La secția de handbal, cel puțin la echipa de senioare, nu am avut voie să iau nici o decizie, dar cu toate acestea le-am asigurat tot ce mi-au cerut. În nici un caz nu sunt responsabil de acest eșec. Mai mult pot să afirm fără nici un dubiu că dacă aș fi avut putere de decizie ieri (n.r. – ziua meciului cu Slobozia) sărbătoream promovarea directă, chiar dacă găsisem echipa cu un egal și o înfrângere”. Săracul, singur o spune că e un simplu om de paie la conducerea clubului!

Comentariul directorului userist de la Corona ne demonstrează, o dată în plus, cum trebuie să fie și să se comporte „omul nou” propus de USR. Supunere, supunere și iarăși supunere – aceasta le e mesajul de căpătâi al „soldaților” lui Coliban și gașca.

Val de comentarii negative la adresa primarului și directorului impus de USR

De câteva zile, în social media curg comentariile negative. După ratarea promovării de către CSM Corona. „Corona Brasov = Rusine! Sa nu fii in stare sa ajungi nici la un baraj de Liga a doua la handbal, in conditiile in care platesti cateva salarii uriase pt acest nivel… Coliba(n) haiducilor! Caci despre asta este vorba”, a postat pe contul personal Marius Huțu. Cunoscut ziarist brașovean de sport, în prezent comentator la Eurosport pe handbal.

„Va salut cu respect. O performanta marca Radu Miclaus. Acest individ, ne-a înjurat, ne-a făcut în toate felurile posibile. Un tip limitat care și a arătat acum valoarea. Baia Mare a fost în FINAL FOUR și joaca o finala de Cupa Europeana. Iar echipa dânsului ratează barajul pt promovarea în Liga Florilor. Restul sunt amănunte”, a comentat Cătălin Baban despre omul care a început căpușarea Coronei cu ONG-uri, după metoda USR.

Pai cine l-a pus pe Miclaus conducator, zau? Ce experienta are omul acela foarte citit de altfel in sportul romanesc?”, nu-l iartă Cristian Stan pe directorul care bea pălincă cu carafa.

Cristian Gavrilă aduce aminte de implicarea politicului în sport: „Atât timp cât propunerile/schimbările/numirile se fac politic/clientelar şi nu există un plan de management profesionist bazat pe competențe şi obiective îndeplinite se vor toca bani publici fără rezultate indiferent de sport… şi cred că sistemul de desfăşurare al competiției de div A şi regulamentul de promovare nu este cel mai corect… iar la baraj 99,99% nu vor retrograda echipele de ligă… aşa că s-a făcut economie la buget … (haz de necaz…)”.

Într-adevăr, Allen Coliban a mințit în campania electorală că va depolitiza sportul brașovean

Jeni Ștefănescu: „Asa vrea ,,inul” numit Colliban.. cu mafia pusă la Conducera Clubului… un Miclăuș Radu care se ocupă doar de chefuri și furturi din Club… un antrenor marioneta care își ia 5000 eu și tace… păcat de fetele astea care pornesc în aceste condiții neprielnice în viața sportivă!!… și de noi suporterii… când vezi ce orașe au echipe în Ligă… sau promovează… îți vine să te dai cu capul de pereții Sălii… unde cândva ne ,,băteam” cu fruntașul… an de an…!! Sunteți o rușine voi cei responsabili ptr ce se întâmplă cu aceasta echipa!!!… nu meritați nimic…”.

Dana Alexe, experimentata jurnalistă de sport a TVR-ului, a pus punctul final: „Au distrus tot clubul! Exact ce știu ei mai bine să facă!”. Trimiterea la primar și gașca de prieteni, dar și la partid este evidentă.

Junioarele 3 handbal de la Corona – campioane ale României

Cât despre handbalul de la Corona, vești bune ne-au venit de la Brăila. Acolo, după finala de azi (victorie cu 43-31 cu CSM Slatina), echipa junioarelor 3, pregătită de Mihaela Adam, a devenit campioană a României la această categorie de vârstă.

Pe câți bani va fi cedată Sorina Tîrcă la campioana Rapid?

De urmărit dacă și în ce condiții se va finaliza transferul Sorinei Tîrcă de la Corona la campioana Rapid. Imposibil să se mai întoarcă la Brașov în condițiile de acum. Aceasta va fi cedată, mai mult ca și sigur, formației proaspăt campioană. Care va fi suma de transfer rămâne de văzut. Pentru că nu trebuie să fie una mică!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate