blog-logo

Trei polițiști din cadrul IPJ au primit titlul „PRO URBE”

Trei polițiști din cadrul IPJ au primit titlul „PRO URBE”

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost răsplătiți cu titlul de excelență “PRO URBE”. Acesta a fost decernat  de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov.

Au fost premiați agentul șef principal de poliție Sandu Ioan Cornel; agentul principal de poliție Dorobanțu Dumitru și agentul de poliție Darie Ciprian Costel.

Cei trei au fost răsplătiți pentru implicarea de care au dat dovadă atât în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cât și în timpul liber. 

Astfel, în cursul anului 2021, agent șef principal de poliție Sandu Ioan Cornel  a constatat, în flagrant, 150 de infracțiuni.

Dintre acestea, 117 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. 18 pentru conducere sub influența alcoolului și 15 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Alte articole:   Ministerul Finanțelor: Datoria guvernamentală a României, la 50% din PIB în luna mai   

De asemenea, în anul 2021, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul a solicitat intervenția lucrătorilor din cadrul Direciei Generale Anticorupție; Serviciul Județean Anticorupție Brașov, denunțând 3 fapte de corupție, respectiv dare de mită.

La data de 16 ianuarie 2021, agent principal de poliție Dorobanțu Dumitru și agent de poliție Darie Ciprian Costel au intervenit pentru salvarea vieții unui bărbat. În vârstă de 52 ani, acesta încerca să traverseze Lacul Noua din municipiul Brașov pe gheața formată deasupra acestui. A căzut în apă, nereușind să ajungă la mal.

Cei doi polițiști, cu ajutorul unor sănii, au creat o punte pentru a ajunge la persoana în cauză. Dar, sub greutatea acestora, gheața a cedat.

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază

Nefiind descurajați de acest incident, polițiștii au continuat să meargă prin apă, până au ajuns la bărbat. Au reușit să-l scoată deasupra gheții, iar cu ajutorul săniilor, l-au transportat la mal și l-au predat unui echipaj medical.

Acordarea acestor titluri a fost primită cu emoție de către polițiștii brașoveni. EI vor continua să acționeze în slujba cetățeanului și pentru siguranța acestuia, spun reprezentanții IPJ Brașov.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.