blog-logo

S-a lansat RO-ALERT-Copil dispărut. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor și semnalmentele  lor

S-a lansat RO-ALERT-Copil dispărut. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor și semnalmentele  lor

Guvernul a lansat sistemul RO-ALERTCopil dispărut. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor și semnalmentele lor.

Sistemul RO ALERT-Copil dispărut a devenit operațional miercuri. Prin intermediul acestuia, populația va fi anunțată despre dispariția minorilor și care sunt semnalmentele acestora pentru a putea fi identificați.

Sistemul RO-ALERT- Copil dispărut, prin intermediul căruia populaţia va fi anunţată despre dispariţia unui copil şi semnalmentele acestuia a fost operaţionalizat, transmite Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară, potrivit Agerpres.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei dezbateri organizate la sediul Guvernului, în contextul Zilei Internaţionale a Copilului Dispărut

În debutul evenimentului, consilierul de stat Mădălina Turza a anunţat operaţionalizarea sistemului RO-ALERT- Copil dispărut, cu sprijinul IGPR, DSU şi STS.  

Alte articole:   Admitere liceu 2022. Completarea fișelor cu opțiuni începe astăzi   

Sistemul este parte integrantă din Programului Naţional al Guvernului „Din grijă pentru copii”. 

Potrivi Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară, principalele cauze ale dispariţiei copiilor din familie au legătură cu abuzurile la care sunt expuşi, cu precădere cele de natură sexuală. 

4.200 de sesizări, de abuz sexual împotriva copiilor, în 2021

În anul 2021, Poliţia Naţională a înregistrat peste 4.200 de sesizări cu privire la diferite forme de abuz sexual îndreptate împotriva copiilor: viol, agresiune sexuală, act sexual, corupere sexuală, racolare de minori în scopuri sexuale şi hărţuire sexuală. 

Potrivit analizelor Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, cel puţin 80% dintre declaraţiile copiilor cu privire la abuzul sexual sunt reale. Majoritatea agresorilor provin din rândul cercului de apropiaţi şi/sau familie. 

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

Conform unui studiu al World Vision România, 1 din 3 copii de la sate n-ar raporta un abuz către autorităţi. Din cauza faptului că se tem că nu vor fi crezuţi, a lipsei de încredere în reprezentanţii autorităţilor; a accesului limitat la servicii de sprijin şi de teama de a fi judecaţi de familie. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.