blog-logo

Magazinele, obligate să afișeze la reduceri care a fost cel mai scăzut preț din ultima lună  

Magazinele, obligate să afișeze la reduceri care a fost cel mai scăzut preț din ultima lună  

Magazinele vor fi obligate să afișeze la reduceri care a fost cel mai scăzut preț din ultimele 30 de zile, a decis Guvernul.

Orice notificare de reducere a preţului unui produs va indica în mod clar preţul aplicat anterior de comerciant, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Comercianții vor fi obligați ca în cazul unei reduceri să afișeze pe lângă prețul în vigoare al produsului și prețul cel mai mic din ultimele 30 de zile, la bunul respectiv. 

Executivul a modificat şi completat Hotărârea de Guvern 947/2000. Referitoare la modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare, relatează Agerpres

„Orice notificare de reducere a preţului va indica în mod clar preţul aplicat anterior de comerciant. Iar din preţul anterior se va face referire la cel mai scăzut preţ practicat de comerciantul respectiv. În ultimele 30 de zile dinaintea aplicării reducerii de preţ”. A explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 

Dan Cărbunaru: În cazul produselor perisabile se vor introduce clarificări

El a adăugat că astfel se vor introduce clarificări. În special în privinţa produselor care sunt susceptibile a se deteriora rapid. 

„Au fost foarte multe discuţii în legătură cu modul în care sunt aplicate în diverse campanii de reduceri aceste modalităţi de atragere a clienţilor şi de a stimula vânzările. (…) În cazul bunurilor care se pot deteriora sau perima rapid. În speţă, în primul rând, ne gândim la alimente. Preţul anterior va reprezenta cel mai scăzut preţ pe care comerciantul respectiv l-a practicat în perioada ultimelor 10 zile. Înainte de data aplicării reducerii de preţ. Pentru produsele prezente pe piaţă mai puţin de 30 de zile, preţul anterior va reprezenta cel mai mic preţ practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piaţă înainte de a fi aplicat reducerea de preţ. În plus, dacă reducerea de preţ e majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, atunci preţul anterior va fi considerat preţul fără reducere înainte de a fi aplicată prima reducere de preţ”, a menţionat Cărbunaru. 

Nerespectarea noilor reguli va atrage amenzi de până la 30.000 de lei.   

Alte articole:   Aproximativ 60 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele ore, la Brașov

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.