blog-logo

Au dat „lovitura” vieții: 140.000 de euro furați dintr-un autoturism!

Au dat „lovitura” vieții: 140.000 de euro furați dintr-un autoturism!

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt calificat”, ”furt în scop de folosință”, ”complicitate la furt calificat” și ”complicitate la furt în scop de folosință”.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că două persoane de sex masculin ar fi sustras un autoturism. Era parcat în incinta unui centru comercial din municipiul Brașov. Din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 euro.

În urma activităților  investigativ-operative efectuate în cauză, polițiști au identificat persoanele bănuite de săvârșirea faptei ca fiind doi bărbați. Unul în vârstă de 40 ani, din județul Brăila și celălalt, în vârstă de 52 ani, din județul Brașov.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 40 ani, ar fi sustras autoturismul în cauză. S-a plimbat cu el pe raza municipiului Brașov. Ulterior l-a abandonat, iar din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 de euro.

Activitatea infracțională a acestuia ar fi fost înlesnită de către bărbatul, în vârstă de 52 ani, din județul Brașov. I-a asigurat deplasarea până la locul săvârșirii faptei și ulterior, preluarea acestuia de la locul abandonării autovehicului.

„Recoltă” bogată a polițiștilor

La data de 25 mai a.c., polițiștii au efectuat 8 percheziții domicilare în județele Brașov și Braila. La locuințele și sediile profesionale ale persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate. Ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe sume de bani; obiecte de vestimentație, resturi vegetale, 2 instalații artizanale destinate inhalării de substanțe pe cale orală; medii de stocare electronice și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legală la finalizarea anchetei.

Activitățile investigative efectuate în cauză au fost realizate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov;, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov; Serviciului de Investigații Criminale Brăila; Poliției Aeroportului Otopeni; Centrului de Cooperare Polițienească Internațională; alături de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din județele Brașov și Brăila.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.