blog-logo

Sfatul medicului pentru părinții care călătoresc cu copiii

Sfatul  medicului pentru părinții care călătoresc cu copiii

De peste doi ani nu am mai zburat cu avionul. Mărturisesc că am pășit cu o oarecare senzație de teamă înapoi în aeroport. Și da, am zburat spre Atena la Congres. Dar despre ceea ce ne interesează pe noi toți în ceea ce privește sănătatea copiilor noștri voi scrie într-un alt editorial.

Acum doresc doar să vă reamintesc câteva lucruri legate de călătoriile noastre cu avionul, cu vaporul sau cu autocarul, avându-i alături pe copiii noștri.

Și fiindcă recent a fost Ziua Mondială a Spălatului mâinilor voi începe prin a vă reaminti cât de important este acesta atunci când călătorim. Să nu uităm ca părinți, să îi spălăm pe mâini pe copii înainte de a le oferi ceva de mâncare. Sau măcar să avem grijă să le ștergem mâinile cu batiste umede, oriunde ne-am găsi.

Este de dorit să avem în sacoșele de călătorie mereu la îndemână creme de protecție solară. Mai ales dacă alege să călătorim în zone mai calde. Să nu uitați pălăriile de soare atât de vesele și mai ales de ocrotitoare pentru copiii noștri.

Alte articole:   MedFest - Festival medieval, în Cetatea Făgăraș

Nu uitați!

Ochelarii de soare, care urmează trend-urile modei internaționale și se regăsesc pe rafturile magazinelor de copii sporesc farmecul călătoriilor. Prin nota de șic pe care o dau ținutelor. Dar rolul lor este să ne protejeze copiii de razele puternice ale soarelui.

De asemenea este important să ne hidratăm atât noi cât și copiii noștri. De aceea este bine să avem mereu cu noi o sticlă de apă. Veselia și bucuria călătorilor fie ele chiar un sfârșit de săptămână, nu trebuie deloc umbrită de grija unei îmbolnăviri.

Vă recomand să luați masa în locuri agreate mai ales de localnici. Căci acolo unde este plin de localnici mâncarea este bună și proaspătă. Recomandarea cea mai bună a unui restaurant este adresabilitatea oamenilor locului.

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

În avion este de dorit ca toată lumea să poarte mască. Astfel încât șansele de îmbolnăvire să scadă, iar această recomandare o fac adulților.

Atena, orașul al cărui nume a fost câștigat de zeița Înțelepciunii și a Dreptății. Singurul copil a lui Zeus care a văzut lumina soarelui despicându-i capul în două tatălui ei. M-a impresionat prin curățenie dar mai ales prin respectarea normelor de protecție de către toți, localnici și turiști.

Soarele care scălda din plin țărmurile mării nu a oprit pe nimeni să admire Acropola. Sau muzeul Acropolei, dar în Plaka în plină aglomerație lumea purta măști la intrarea în magazine.

Viața își reia încet cursul și sperăm ca peste încă 2500 de ani de aici încolo generațiile viitoare să se bucure de Acropole. Să nu uite cum un singur om, lord Elvin, dornic să ducă în îndepărtata Scoție o Cariatidă a smuls-o dintre surorile ei de la Erechteon prăbușind un templu ce rezistase peste 2400 de ani.

Alte articole:   Zeci de șoferi amendați pe Transfăgărășan pentru blocarea traficului 

Iată cum orgoliul uman distruge o lume. Poate învățăm din istoria noastră recentă să nu ne lăsăm conduși de orgolii.

Până una alta acum la început de vără, excursii pline de soare și de bucurii.

  • Conf. Dr. Oana Falup
  • medic sef Pediatrie 1,spitalul Clinic pentru Copii Brașov

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.