blog-logo

„Săptămâna Prevenirii Criminalității” la Brașov

„Săptămâna Prevenirii Criminalității” la Brașov

La data de 22 mai 2022 a avut loc activitatea de debut a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, cea de-a XVI-a ediție care se desfășoară în perioada 22 – 27 mai 2022.

           

Astfel, în prima zi, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, au desfășurat activități educativ-preventive, ocazie cu care au fost prezentate teme precum siguranța rutieră, siguranța personală și siguranța pe internet.

Activitățile au fost interactive și au urmărit încurajarea atitudinilor pozitive, suportive și empatice în colectivitate, bazate pe ajutorul reciproc și desfășurarea activităților de la egal la egal.

Au fost organizate jocuri și concursuri, au fost distribuite flyere și materiale informative atât celor mici, cât și adulților prezenți. Au fost transmise recomandări în ceea ce privește siguranța copiilor. Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și riscurile la care sunt expuși minorii pe internet, dacă nu există supraveghere adecvată.

Alte articole:   Lucrările de reabilitare de la Școala Gimnazială Cristian vor fi finalizate până la începutul anului școlar

În data de 23 mai 2022, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității Brașov au desfășurat activități pe linia prevenirii discriminării, activități ce au avut ca auditoriu elevi, precum și cadre didactice și personal specializat în supravegherea copiilor, din cadrul Liceului Teoretic “George Moroianu” Săcele și Școlii Gimnaziale nr. 5 Săcele, precum și la nivelul Centrului îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc “Astra” Brașov, cărora le-au fost prezentate materiale privind noțiunea de discriminare și cum poate fi prevenit acest fenomen.

„Săptămâna Prevenirii Criminalității” – Rolul procesului de învățământ în formarea tinerilor

De asemenea, au fost abordate subiecte precum rolul procesului de învățământ în formarea tinerilor. Consecințele care pot surveni în urma unui comportament deviant prin apartenența la anturaje nepotrivite. Necesitarea respectării normelor legale, în vederea adoptării unei conduite responsabile și a simțului civic; pentru contribuirea la un climat optim de siguranță personală, cât și pentru asigurarea bunăstării întregii comunități.

Alte articole:   Festivalul Cepei Roșii, la Mândra. Vlăduța Lupău și Mihai Teacă, invitați speciali 

Activitățile desfășurate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor continua și în perioada următoare. Se vor aborda teme de interes general, care au ca scop informarea participanților cu privire la adoptarea unui comportament corespunzător; a unor măsuri de autoprotecție; precum și prezentarea consecințelor care decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.