blog-logo

Pătrașcu – FC Brașov, gaură neagră la buget. Ce investiții s-ar putea face cu banii alocați în fiecare sezon

Pătrașcu – FC Brașov, gaură neagră la buget. Ce investiții s-ar putea face cu banii alocați în fiecare sezon

Subprefectul Brașovului, Lucian Pătrașcu (PSD), a comentat situația financiară a municipiului, care este administrat îndoielnic de când USR conduce orașul din punct de vedere administrativ.

„Sunt de acord ca Brașovul să aibă o echipă de fotbal reprezentativă și competitivă. Să fie finanțată și de la bugetul local. Dar primarul Allen Coliban să caute și să găsească investitori din mediul privat. Astfel ca echipa să nu fie o povară pentru bugetul local. Spun acest lucru, tocmai pentru a nu se interpreta și a nu da curs comentariilor rău-voitoare. Că eu sau PSD nu dorește ca Brașovul să aibă o echipă de fotbal. Nicidecum! Îmi doresc o echipă de fotbal, dar cu acționar majoritar un investitor privat”, spune Pătrașcu.

În opinia acestuia, una dintre găurile negre ale bugetului municipal este reprezentată de echipa de fotbal FC Brașov.

„Această echipă care se luptă pentru salvarea de la retrogradare din eșalonul secund, «papă» în fiecare sezon în jur de 1,5- 2 milioane de euro. Ceea ce înseamnă o adevărată pagubă la nivel local. Cu acești bani, de exemplu, s-ar putea construi anual câte o creșă cu câteva sute de locuri. Asta ar însemna că în 3-4 ani, toți copiii din Brașov ar avea loc în creșele de stat, nu ar mai fi liste de așteptare. De asemenea, tot cu aceste sume uriașe s-ar putea construi în fiecare an câte o grădiniță cu mai multe clase”, susține social-democratul.

Alte articole:   Ziua de naștere ar putea deveni zi liberă prin lege

Joc de glezne în fața electoratului

Numai că, interesele primarului USR sunt altele, declară Pătrașcu. Nu primează educația și viitorul acestui oraș. Ci o echipă de fotbal care nu aduce deloc performanțe.

„Alte unități teritorial-administrative din țară au dat cluburile de fotbal investitorilor din mediul privat. La Brașov, primarul preferă să investească într-un «sac» fără fund, probabil pentru capital politic. În tot acest timp, în alte sporturi, copiii nu își permit nici măcar deplasările la competiții. În cazul în care primarul Coliban ar împărți într-un mod egal banii la toate sporturile din oraș, nu ar fi probleme, dar cum cei mai mulți bani merg într-o singură direcție, spre fotbal, performanța nu este încurajată deloc la nivel de Brașov, în pofida postărilor optimiste de pe Facebook”.

S-ar putea „plomba” toate străzile din Brașov

Tot la un simplu calcul reiese că la un buget de 1,5-2 milioane de euro anual, s-ar putea „plomba” toate străzile din Brașov. În prezent, la sfârșitul lunii mai, Primăria Brașov abia s-a apucat de astupat gropile din asfalt. Semn că administrația locală se mișcă cu viteza melcului.

Alte articole:   Expoziția ,,CAN for BALKANS” realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, a ajuns în Serbia

În acest ritm, probabil că prin decembrie se vor acoperi undeva la 50% din gropile apărute pe străzi, pentru că, oricum, sunt unele încă rămase de anul trecut.

Parc cu lac în mijloc

Tot cu această sumă de bani cheltuită în fiecare sezon cu FC Brașov s-ar putea amenaja un parc. Întins pe câteva mii de metri pătrați, care să aibă și un lac în mijloc, mai precizează sursa citată.

„Cel puțin atât a costat unul în București. Cum la capitolul parcuri municipiul stă prost, ar fi o prioritate o astfel de investiție. Decât să băgăm banii în fotbal, se pot face investiții în natură, în spații verzi. Din păcate, «mediul» a rămas prioritar pentru primarul Allen Coliban doar pe hârtie. În realitate, în afară de un forum unde lumea s-a adunat la băut, mâncat și discutat, nu s-a realizat absolut nimic concret.
În concluzie, administrația locală condusă de primarul Allen Coliban este campioană la «spart» banii brașovenilor”, concluzionează subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.

Alte articole:   România trimite salvatori în Turcia. Zece români au cerut sprijin pentru repatriere

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.