blog-logo

A expus în Italia, Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii, China, iar acum ajunge la Brașov!

A expus în Italia, Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii, China, iar acum ajunge la Brașov!

Vineri, 3 iunie 2022, începând cu ora 18.00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, va avea loc vernisajul expoziției Pavilionul, aparținând artistei Gabriela Bodin.

La eveniment vor participa autoarea expoziției și curatoarea Cristina Simion.

În deschidere, Anastasia Barbu va susține un mini-recital de muzică clasică. Programul cuprinde lucrări de Beethoven, Mozart și Scriabin.

O personalitate artistică neobișnuit de puternică, Gabriela Bodin (n. 1983 la Focșani, trăiește și lucrează în Bergamo, Italia) revine în România, la șase ani după două expoziții personale în cadrul unui singur turneu, la București, unde a expus la ArCUB și Galateca. 

Pavilionul este o metaforă vizuală, care vizează unele dintre temele bine-cunoscutului roman Pavilionul Canceroșilor al lui Soljenițîn. Exilul perpetuu, cruzimea gratuită, natura puterii, responsabilitatea morală, epuizarea, prețul conștiinței. Fără însă a deveni în niciun fel ilustrarea epică a romanului și fără alte referințe la opera literară. Capacitatea Gabrielei Bodin de a evita clișeul imagistic și tematic e reflectată de scene figurative în cadre neașteptate. În care apar copii și animale, personaje caracterizate de intensitatea unor emoții voit neclare în transpunerea lor vizuală, care își pierd inocența și contururile, aspirate de vortexul culorilor gotice.” – notează Cristina Simion.

Alte articole:   Isărescu, mesaj pentru românii cu rate: Perioada dobânzilor mici a trecut, nu mai revine 

Gabriela Bodin este un artist afirmat cu maturitate pe plan internațional. Cu numeroase expoziții personale în Italia, Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii, China. Recompensată cu prestigioase premii pentru pictură. Lucrările sale se regăsesc în numeroase colecții private, mai ales în Europa.

Expoziția, care include numeroase lucrări reprezentative pentru stilul care a făcut-o cunoscută pe Gabriela Bodin, poate fi vizitată până pe data de 30 iulie 2022, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov. Intrarea este liberă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.