blog-logo

Ministerul Sănătății: În România nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire 

Ministerul Sănătății: În România nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire 

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire, a anunțat duminică, Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății spune că, cazul unei femei din Rădăuți, despre care au apărut informații în mediul online, nu are nicio legătură cu această boală. 

”Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”, anunță ministerul. 

Ministerul Sănătății, despre cum se transmite boala

Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat.

Alte articole:    Țigările se vor scumpi de la 1 aprilie!

Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței.

Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței, mai transmite ministerul.

Ministerul Sănătății a pus la dispoziția publicului un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS.

Și RO-Vaccinare a transmis precizări și sfaturi despre variola maimuței.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Luminile din centrul Brașovului vor fi stinse pentru o oră în 25 martie

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate