blog-logo

Cele 60 de autobuze electrice au ajuns astăzi la 3 milioane de km parcurși

Cele 60 de autobuze electrice au ajuns astăzi la 3 milioane de km parcurși

Cele 60 de autobuze electrice SOR achiziţionate pentru RATBV de municipalitate în ultimii ani cu fonduri nerambursabile au parcurs un total de peste 3.000.000 de km în Brașov. Ceea ce înseamnă o contribuție importantă în privința reducerii poluării. Atât prin înlocuirea parcului auto diesel al companiei de transport; cât și prin oferirea unei alternative reale la autoturismul propriu. Lucru care nu convinge până la acest moment.

Introducerea în trafic a autobuzelor electrice și troleibuzelor noi a însemnat o reducere de aproximativ 4.400 de tone de dioxid de carbon. 98 de tone de oxizi de azot (NOx). 41 de tone de monoxid de carbon, 13 tone de hidrocarburi și 2 tone de particule (PM 2,5; PM 10 etc.). Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii. Favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor.

Alte articole:   Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

În acest moment sunt în circulație 60 de autobuze electrice SOR produse în Cehia. (52 vehicule de 12 m, 8 vehicule de 10 m). Acest tip de vehicule nepoluante sunt introduse în circulație pe liniile 2B (2 barat), 4, 9, 15, 16, 22; 23B (23 barat), 32, 34, 36, 50, 51, 52. Toate cele 8 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri au fost introduse în circulație pe liniile de transport public din zona Centrului Vechi al orașului.

Toate autobuzele electrice de 8 metri, precum şi 10 dintre cele de 12 metri, sunt dotate cu un sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS). Pentru prevenirea coliziunilor cu pietonii, bicicliștii sau vehiculele care circulă în părțile laterale ale autobuzului. Care se află în „unghiul mort” sau pe o traiectorie de coliziune cu autobuzul.

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.