blog-logo

Brașovenii care au cazat refugiați primesc aproape 3 milioane de lei, pentru luna aprilie

Brașovenii care au cazat refugiați primesc aproape 3 milioane de lei, pentru luna aprilie

ISU Brașov a primit cereri de decontare în valoare de aproape 3 milioane de lei, pentru cei care au adăpostit refugiați ucraineni, potrivit radiobrasovfm.ro.

Această sumă trebuie acordată brașovenilor din județ care au cazat refugiați în luna aprilie. Atât persoane fizice cât și persoane juridice.

În această lună, cea mai mare creștere este la cererile de decont de la persoanele fizice. De la 196.000 de lei, în martie, ISU Brașov va avea de decontat peste 1,8 milioane lei, potrivit radiobrasovfm.ro.

Reprezentanții ISU spun că pentru luna aprilie, suma ce trebuie decontată persoanelor juridice este de peste 1 milion de lei. Față de 400.000 de lei, pentru martie. În martie, deconturile au fost făcute pe o fracție de lună, și nu pe luna întreagă. În vreme ce în aprilie, solicitările acoperă întreaga lună, conform sursei citate.

Alte articole:   Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri în această zi de sărbătoare

Persoanele fizice primesc 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană găzduită pentru hrană și 50 de lei pe zi pentru cazare, de persoană găzduită. Persoanele juridice care cazează refugiați ucraineni primesc 50 de lei pe zi pentru fiecare persoană găzduită, conform legii.

Sursa: radiobrasovfm.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.