blog-logo

RAR lansează RAR eXpert, serviciu care verifică autovehiculele scoase la vânzare 

RAR lansează RAR eXpert, serviciu care verifică autovehiculele scoase la vânzare 

Registrul Auto Român (RAR) anunţă lansarea RAR eXpert, serviciu care oferă clienţilor pentru o verificare amănunţită privind autovehiculele pe care vor să le cumpere. Serviciul oferă şi un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, privind autoturismul.  

Serviciul este lansat în condiţiile în care două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare, relatează News.ro.

Persoanele care doresc să cumpere o mașină pot beneficia de o verificare amănunţită pentru a se asigura că identitatea acestuia este cea reală, stabilită de producător.

RAR anunţă că, verificarea se poate face începând de joi, sediul central al instituţiei.

Alte articole:   SlanăFest Brașov, ediția a IV-a!

RAR indică faptul că 20% dintre maşini au probleme privind identificarea.  

„Două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile; lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu. O parte dintre aceste deficienţe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziţionaţi un autovehicul utilizat. Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a maşinii la RAR. Dar şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulaţie”, informează RAR. 

RAR eXpert oferă un raport de expertiză

RAR eXpert oferă clienţilor un raport de expertiză. Însă verificarea se face numai pentru autovehiculele care sunt duse la sediul RAR Griviţa.  

Alte articole:   Cardul de energie. Ce se întâmplă dacă factura este pe alt nume. Ghid pentru situații speciale

În plus, inginerii RAR pot face şi o evaluare din punct de vedere tehnic a autovehiculelor înainte de achiziţionare.  

RAR precizează că „această evaluare poate evidenţia reparaţii neconforme la structura de rezistenţă sau, cu anumite condiţionări, eventuale intervenţii asupra indicatorului de kilometraj”. 

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziţii auto. Considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o maşină”, a declarat directorul tehnic al Registrului, Cristian Bucur. 

Persoanele care doresc să beneficieze de servciiile puse la dispoziţie de RAR trebuie să facă programare. Telefonic la numărul 021/9672, ori AICI.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Ziua de naștere ar putea deveni zi liberă prin lege

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.