blog-logo

Ziua internațională a medicului de familie este marcată astăzi

Ziua internațională a medicului de familie este marcată astăzi

Ziua Internațională a medicului de familie reprezintă prilejul de a sublinia, încă o dată, importanța medicinei primare și a prevenției.

Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament.

Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos.

Ministerul Sănătății a punctat ziua internaională a medicului de familie. A anunțat că apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Tot în acest an, medicii de familie au fost implicați în testarea gratiută a persoanelor pentru COVID-19. În conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.

Conducerea Ministerului Sănătății urmărește un parteneriat solid cu medicii de familie și, în această zi festivă, transmite salutul și respectul pentru acești profesioniști!

Sursa: Ministerul Sănătății

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.