blog-logo

Descoperă farmecul potecilor din Moieciu și Fundata la concursul de alergare EcoRun

Descoperă farmecul potecilor din Moieciu și Fundata la concursul de alergare EcoRun

Asociația Club Sportiv EcoRun, în colaborare cu Primăriile Moieciu și Fundata, organizează în localitatea Moieciu de Sus, concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”. Evenimentul de tradiție a ajuns la a-11-a ediție.

Ediția din acest an este o ediție specială, după o pauză de 2 ani vom fi din nou împreună la Start!

Cei mai buni alergători din lotul național de alergare montană vor veni la Moieciu. Ionut Zinca, Cristian Mosoiu, Bogdan Damian, Robert Hajnal, George Buta, Nicolae Balan, Andrei Preda, dar si Alex Corneschi. Acesta din urmă este maratonist de șosea, campion Național Maraton (2021) si castigator Semimaraton Atena 2022.

1.750 de alergători sunt așteptați să ia startul la Cros și la Maraton. Steagurile multicolore ale tuturor celor 19 țări participante vor anima centrul satului. Impresionant este și numărul de fete, 584 s-au înscris la ambele curse. 115 dintre ele chiar la cursa de Maraton, Andreea Piscu și Denisa Dragomir sunt favorite la cursa de Maraton.

Parcursul traseului este de o frumusețe aparte

Pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri. Și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:

*Marathon: concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele; va fi o cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

*Cross: cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi.

Concurs destinat copiilor

Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc www.ecorun.ro – 1 – în Moieciu de Sus.

*EcoKids: Concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.

Înscrierile pentru Cross și Marathon au fost închise. Copiii se vor înscrie la Moieciu de Sus, în perioada 20-21 mai pentru cursa destinată lor: EcoKids. Aproximativ 600 de copii sunt așteptați la start. Inscrierea pentru copii este gratuită, tricouri colorate pentru ei și mult îndrăgita medalie de la sosire vor aduce bucurie.

Startul copiilor va avea loc sâmbătă după amiaza începând cu ora 16:00. În funcție de categoria de vârstă, cei mici care vor alerga pe distanțe mai scurte. Vor fi urmați de cei mai mari care vor alerga pe ulițele satului Moieciu de Sus.

Suntem mândri că împreună reușim să organizăm an de an acest eveniment. Iar pentru un weekend, un sat micuț de munte găzduiește un festival al sportului și al naturii.”, a menționat primarul Mircea Manea.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.