blog-logo

Ministerul Sănătății susține că pastilele cu iod vor fi distribuite după încheierea campaniei de informare 

Ministerul Sănătății susține că pastilele cu iod vor fi distribuite după încheierea campaniei de informare 

Ministerul Sănătății a transmis, luni, că secretarul de stat Tiberiu Brădățan, care a spus că pastilele de iod nu vor mai fi administrate după ce medicii de familie au refuzat să le distribuie, că acesta a exprimat un punct de vedere personal, iar pastilele vor fi date populației gratuit. 

Ministerul Sănătății a transmis luni seara că vor fi distribuite comprimatele cu iodură de potasiu după finalizarea campaniei de informare. 

„Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile. În cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear. Ministerul Sănătății lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație. Va fi operationalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia”, a transmis Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, însă, că pastilele de iodură de potasiu vor fi împărțite oamenilor numai în caz de incident nuclear. După ce medicii de familie au refuzat să împartă pilulele.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Secretarul de stat a spus la Europa FM că cele 30 de milioane de pastile produse de curând de Antibiotice Iași rămân la Direcțiile de Sănătate Publică

Despre declarațiile lui Brădățan, MS a comentat sec. Acesta „a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect”. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.