blog-logo

Marius Budăi, despre plafonarea preţurilor la alimentele de bază: Se discută despre unele „scenarii” 

Marius Budăi, despre plafonarea preţurilor la alimentele de bază: Se discută despre unele „scenarii” 

Întrebat despre eventuala plafonare a prețurilor la alimente, Marius Budăi, Ministrul Muncii, confirmă că se discută despre unele scenarii şi susține că se va lupta cu specula.   

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă, întrebat dacă este posibilă adoptarea unei legi care să plafoneze preţurile la alimentele de bază, că autorităţile române nu vor să încalce nici principiile pieţei libere, nici normele europene, dar că se discută despre măsuri pentru combaterea speculei, relatează News.ro

 „În situaţii de criză nu trebuie să permitem nicidecum majorări de preţuri care să nu fie justificabile din punct de vedere al costurilor de producţie, al costurilor cu transporturile sau cu resursa umană”, explică ministrul. 

Marius Budăi: Nu vrem să lăsăm pe nimeni să profite

Întrebat, luni seară, despre posibilitatea unei legi care să plafoneze preţurile, în special la alimentele de bază, ministrul Muncii a răspuns că se discută despre unele „scenarii”, scopul unui astfel de act normativ fiind combaterea speculei. 

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

„Discuţia este pe o bază reală, sunt mai multe scenarii aici, sunt lucruri care sunt în concordanţă cu tot ceea ce înseamnă Consiliul Concurenţei şi normele europene. Nu o să facem nimic să încălcăm normele europene şi mai ales să încălcăm ceea ce înseamnă piaţă, până la urmă, dar piaţă în condiţii normale.

Până la urmă, este vorba despre ceea ce discutam, despre speculă, pentru că în situaţii de criză nu trebuie să permitem nicidecum majorări de preţuri care să nu fie justificabile din punct de vedere al costurilor de producţie, al costurilor cu transporturile sau cu resursa umană.

Şi nu vrem să lăsăm pe nimeni să profite, aşa cum s-a întâmplat, dacă vă aduceţi aminte, cu preţurile la combustibili la un moment dat şi să îngreuneze viaţa de zi cu zi a cetăţenilor români”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3. 

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.