blog-logo

PNRR – Eficientizarea energetică a Spitalului pentru Copii Brașov

PNRR – Eficientizarea energetică a Spitalului pentru Copii Brașov

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat vineri proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”. Urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României – PNRR.

Forul deliberativ judeţean a aprobat valoarea maximă eligibilă a proiectului, în sumă de 6.090.920,00 euro fără TVA (respectiv 29.983.771,884 lei fără TVA). A fost avizat și acordul de parteneriat între UAT Județul Brașov și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov. Acesta va permite desfăşurarea tuturor etapelor de contractare şi implementare a lucrărilor incluse în proiect.

Potrivit hotărârii adoptate, din bugetul judeţean vor fi asigurate resursele financiare necesare implementării optime a proiectului, în condițiile rambursării ulterioare a cheltuielilor eligibile din PNRR.

„Am aprobat un nou proiect cu fonduri europene pe care dorim să-l implementăm în scopul îmbunătăţirii infrastructurii medicale pe care o administrăm. De această dată vorbim despre Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov. O unitate medicală pe care în ultimii ani am modernizat-o aproape în totalitate cu bani alocaţi din bugetul judeţean. Fiecare secţie în parte a beneficiat de atenţia noastră în ceea ce priveşte lucrările de reabilitare şi modernizare. De asemenea, am achiziţionat în totalitate echipamentele şi aparatura pe care conducerea spitalului ni le-au solicitat. Până în prezent nu am avut posibilitatea să accesăm proiecte cu fonduri europene pentru această unitate. A trebuit să clarificăm situaţia juridică a imobilelor care intră în componenţa ei. Cu acest proiect pe care acum îl demarăm, putem spune că finalizăm întreaga modernizare a Spitalului Clinic de urgenţă pentru Copii Braşov”; a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Alte articole:   Doi bărbați drogați la volan, în Brașov

Clădirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a fost construită în perioada 1979 – 1984. Are o suprafață desfășurată de 13.843 mp.

Construcţia este formată din cinci corpuri de clădire. Acestea închid în centru o curte interioară. Chiar dacă aceasta prezintă siguranţă şi stabilitate în exploatare, nu mai corespunde cerințelor actuale privind eficiența energetică și gestionarea energiei.

Reducerea consumului de energie și a emisiilor de Carbon

Intervențiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire față de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică. Va fi o scădere a consumului de energie primară totală și o reducere a emisiilor de dioxid de Carbon de 30%, până la 60%.

Alte articole:   Războiul parcărilor. Primăria notifică P&P să pună în aplicare noul program de tarifare

Cererea de finanţare urmează să fie încărcată pe platforma digitală a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Apoi, conducerea spitalului va demara procedurile pentru realizarea documentaţiilor tehnice necesare implementării proiectului.

Menţionăm că, în perioada 2016-2021, Consiliul Judeţean Braşov a alocat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov fonduri de ordinul zecilor de milioane de lei, din bugetul propriu. Pentru reabilitarea şi modernizarea secţiilor şi compartimentelor de chirurgie; chirurgie plastică, neuropsihiatrie infantilă, pediatrie, ortopedie, îngrijiri paliative; spitalizare de zi, UPU,;precum şi a laboratorului de radiologie şi imagistică, a spaţiilor din ambulator, a staţiei de sterilizare; spălătoriei, holurilor, centralei termice şi reţelelor de încălzire şi de alimentare cu apă.

Alte articole:   Acrobați de ocazie, amendați de Poliția Locală

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.