blog-logo

Nicolae Ciucă: Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale 

Nicolae Ciucă: Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel. 

Ciucă s-a întâlnit la guvern, împreună cu ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, cu lotul olimpic de matematică al României. Clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, transmite News.ro. 

„Speranţa noastră pentru viitor sunteţi voi. Se discută mult în spaţiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale. După ce optează pentru universităţile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceţi altceva. Faceţi ceea ce credeţi voi că este de făcut. Dar nu uitaţi că tot ceea ce aţi învăţat s-a întâmplat aici în familia voastră. În şcoala românească, alături şi îndrumaţi de profesorii români care v-au adus să performanţi la nivelul acesta.

Ca atare, măcar să va aduceţi aminte, să apreciaţi şi să onoraţi munca pe care au făcut-o părinţii voştri şi profesorii voştri. Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult. Să vă convingem că indiferent unde veţi învăţa în viitor, atunci când consideraţi că se cuvine, să vă întoarceţi acasă.

E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteţi încă acasă, făcând performanţă sub culorile României. Să generăm un sistem de promovare bazat pe merit şi valoare profesională autentică în societate. În care performanţa să fie recunoscută”, a afirmat premierul Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Executivului. 

Promisiuni guvernamentale

Prim-ministrul a anunţat, cu această ocazie, că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale. Va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel. 

Alte articole:   Peste 160 de șoferi au rămas fără permise de conducere, în Brașov

Pentru performanţele obţinute la olimpiadele internaţionale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianţi care au reprezentat România. Indiferent de sistemul de învăţământ – public sau privat, mai indică sursa citată. 

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.