blog-logo

Studenții lucrează part-time în cele două cantine ale Universității Transilvania din cauza lipsei de personal

Studenții lucrează part-time în cele două cantine ale Universității Transilvania din cauza lipsei de personal

Reprezentanții Universității Transilvania se confruntă cu o lipsă de personal în cadrul cantinelor. Din această cauză ei au fost nevoiți să găsească o soluție. Astfel, mai mulți studenți au ales să lucreze timp de patru ore la cele două cantine ale instituției de învățământ.

,,Realitatea este că nu avem personal suficient la cele două cantine restaurant. Sigur, o variantă ar fi aceasta pe care deocamdată am găsit-o ca fiind câștigătoare, adică să propunem studenților o muncă de ajutor în zona aceea, motivându-i cu o bursă campus, plătită din venituri proprii. Am avut succes. Au aplicat 37 de studenți, au fost selectați 12. E adevărat că nu toți rămân, pentru că în momentul în care îți dai seama cum se desfășoară munca, îți place sau nu îți place. 4 au renunțat deja. Avem încă 8, dar ăsta e un proces continuu și avem de la toate facultățile. Mă așteptam, de exemplu, să avem de la Alimentație și Turism, dar nu. Avem de la Politehnică, de la Matematică – Informatică, Sociologie și Comunicare”, a explicat prof. dr. ing. Daniel Munteanu, prorector cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, potrivit radiobrasovfm.ro.

Alte articole:   Cutremurul din Turcia nu s-a simţit în cantonamentul echipei FC Braşov

Valeria, o studentă în anul II la Universitatea Transilvania este una dintre studentele care au ales să lucreze timp de patru ore.

,,A postat un coleg de la Drept un anunț pe Facebook și am și sunat, că aveam nevoie de muncă și e și part-time. E mai bine pentru mine așa, că pot să mă mai duc și la facultate. De exemplu, eu lucrez lunea, marțea și miercurea de la 11.00 la 15.00, joi și vineri de la 8.00 până la ora 12.00. Aici, spălăm vase, ne uităm la doamnele care sunt aici de mai mult timp cum fac mâncare, furăm și noi niște rețete – ca să zic așa – ștergem mese. Mai sunt două studente pe linie care oferă mâncarea studenților care vin. Câțiva stau la spălat vase. Mie mi se pare bine, adică eu m-am adaptat. Poate că sunt eu învățată cu munca, de asta mi se și pare foarte ușor, a precizat Valeria pentru radiobrasovfm.ro.

Alte articole:   Corul Madrigal ajunge și la Brașov, în Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” 2023

Sursa: radiobrasovfm.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.