blog-logo

Cupa Sportului Școlar „Transilvania”, elevii revin pe terenul de sport

Cupa Sportului Școlar „Transilvania”, elevii revin pe terenul de sport

Prof. dr. Răzvan Enoiu: „Sportul școlar ar trebui să fie eșalonul de masă, de unde să fie selectate elementele talentate și orientate către performanță!”

Prima ediție a Cupei Sportului Școlar „Transilvania” se află în plină desfășurare. Cu elevi ai unităților de învățământ din tot județul participând la cinci competiții, pe parcursul acestei luni.

Peste 40 de echipe, sute de copii, profesori, dar și susținători, care se bucură împreună de baschet, fotbal, handbal, atletism și volei. Totul sub „umbrela” unui proiect inițiat și finanțat exclusiv de către ACS Transilvania Brașov.

Prezent la meciuri, prof. Marius Cozma, inspector de sport în cadrul IȘJ Brașov, a lăudat inițiativa. Și și-a reafirmat sprijinul pentru tot ceea ce înseamnă mișcare, sport și performanță sportivă.

Alte articole:   Cel mai important turneu de tenis din istoria Brașovului va avea loc săptămâna viitoare!

Continuare a Olimpiadei Sportului Școlar

O idee mai mult decât binevenită în ceea ce privește implicarea elevilor în activitatea fizică sportivă. Eu o văd ca pe o continuare a Olimpiadei Sportului Școlar. Cred că reprezintă o acțiune foarte utilă în încercarea de a schimba concepția existentă, din păcate, prin care sportul nu este privit ca un aspect foarte important. Este eminamente greșit și cred că sportul și educația fizică reprezintă o componentă foarte importantă în dezvoltarea ființei umane. Mai mult, în contextul actual, era nevoie de o astfel de inițiativă pentru a umple golul ultimilor doi ani, în care pandemia ne-a ținut departe de terenul de sport. Cupa Sportului Școlar este un imbold care retrezește dorința în această direcție a elevilor, dar și a cadrelor didactice”, a precizat și prof. dr. Răzvan Enoiu, președinte onorific al Clubului Sportiv Transilvania Brașov, organizator al evenimentului sportiv.

Alte articole:   Cel mai important turneu de tenis din istoria Brașovului va avea loc săptămâna viitoare!

Importanța uriașă a sportului școlar

Mai mult, acesta consideră că importanța sportului școlar este una foarte mare în ceea ce privește performanța sportivă, o adevărată bază a piramidei. „Sportul școlar ar trebui să fie eșalonul de masă, de unde să fie selectate elementele talentate și orientate către performanță. Poate nu este întâmplător și este perfect de înțeles legătura dintre implicarea elevilor în activitățile de educație fizică. Într-un sistem ceva mai vechi care a funcționat la noi în țară și rezultatele, performanțele de la acea vreme. La Olimpiada din 1984, de la Los Angeles, am fost pe podium. Iar Steaua București câștiga Cupa Campionilor fără vreun element străin în structură, din toate punctele de vedere. Sunt doar niște exemple care spun multe”, a mai completat prof. dr. Răzvan Enoiu.

Alte articole:   Cel mai important turneu de tenis din istoria Brașovului va avea loc săptămâna viitoare!

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.