blog-logo

Peste 100 de parapantişti de pe 3 continente la SkyDreamers Open Braşov 

Peste 100 de parapantişti de pe 3 continente la SkyDreamers Open Braşov 

Parapantiști de pe 3 continente vin la SkyDreamers Open Braşov la competiția care se va desfășura în acest weekend. 

PWC SkyDreamers Open Brașov are loc în perioada 13-19 mai, fiind printre primele competiții de parapantă din calendarul internațional în 2022.     

Cartierul general va fi la Săcele. Mai mult de jumătate dintre piloți vin din afara României, iar invitat special este Toma Coconea, unul dintre “pionierii” parapantei de la noi, informează prosport.ro.

Deschiderea oficială a competiției va avea loc pe 13 mai, iar concursul se va desfășura în perioada 14-19 mai. 

Peste 100 de piloți din România și din întreaga lume vor brăzda cerul. Parapantiștii se vor ridica până la 3.000 de metri altitudine și vor zbura cu viteze de până la 70 de km/oră.    

Alte articole:   Peste 160 de șoferi au rămas fără permise de conducere, în Brașov

Ei vor concura la 5 categorii: clasa Fun, clasa Sport, clasa Open, clasa Woman și în cadrul etapei de Cupă a României. 

Arbitri din Macedonia şi Franţa vor superviza competiţia pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. 

Potrivit organizatorilor, la un vânt de peste 15 km/h ziua de concurs se anulează.

Sportivii ruși, excluși din competiția SkyDreamers Open 2022

Războiul din Ucraina influențează ritmul înscrierilor, iar sportivii ruși au fost excluși, anunță organizatorii SkyDreamers Open 2022.  

Până în acest moment au confirmat prezenţa parapantişti de pe 3 continente, inclusiv din Statele Unite ale Americii şi Noua Zeelandă. 

„Zona Braşovului este una extrem de tentantă pentru parapantiştii din întreaga lume. S-au înscris deja sportivi din SUA, Noua Zeelandă, Ungaria, Polonia, Franţa, Macedonia, Serbia, Slovenia sau Italia şi bineînţeles România. Iar primul concurent care a confirmat a fost un sportiv din Ucraina. Se întâmpla chiar înainte de începerea războiului. De atunci ritmul înscrierilor a scăzut. Parapantiştii din Europa, în special, ezită să se mai înscrie la competiţii” a declarat Cristian Deacu, organizatorul PWC SkyDreamers Open Braşov. 

El a vorbit si despre influenţa pe care o are războiul din ţara vecină asupra zborurilor de parapantă de la noi. 

„Spaţiile aeriene din zona Braşovului nu au fost afectate. Interdicţii de zbor au mai fost impuse în judeţele din Moldova acolo unde au existat diferite exerciţii. Nu vom avea nicio problemă să organizăm competiţia dacă lucrurile nu escaladează. Noi dorim să oferim un altfel de spectacol pe cer: un spectacol de culoare, zboruri care să-I bucure şi să-i încânte pe spectatorii prezenţi. Parapanta este un sport extraordinar de frumos şi de palpitant. Este Formula 1 de pe cer. şi cu siguranţă în următorii ani acest sport va prinde rădăcini şi în România. Noi vom lupta pentru asta. Avem nevoie să vină lângă noi şi parteneri vizionari, companii sau autorităţi locale şi judeţene,care să creadă în potenţialul acestui sport pentru că financiar este destul de complicat de organizat un eveniment de talie mondială”, a mai precizat Cristian Deacu. 

Înscrierile la PWC SkyDreamers Open sunt deschise în continuare pe site-ul: 
https://airtribune.com/prepwc-skd2022/info

Alte articole:   Haos total în Primăria condusă de Coliban. Funcționarii nu mai știu cine are drept de semnătură în locul lui

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.