blog-logo

Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc în acest weekend

Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc în acest weekend

Festivalul Narciselor de la Vad revine după doi ani de restricții din cauza pandemiei. Cea mai mare poiană cu narcise din Europa, Dumbrava Vadului, va fi deschisă din nou publicului larg în data de 15 mai. 

În Rezervaţia Naturală „Dumbrava Vadului”, din comuna Şercaia, satul Vad, se organizează Festivalul Narciselor, eveniment ce are loc în ajunul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena (21 mai), care coincide cu deschiderea sezonului de înflorire a narciselor. 

După doi ani în care acest eveniment a fost anulat, anul acesta, narcisele de la Vad vor putea fi, din nou, admirate. 

Primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin, a declarat pentru Salut Făgăraș că în acest an Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc în 15 mai. 

,,Deși nu am întreprins nimic până la ora actuală, intenționez ca pe 15 mai să organizăm Festivalul Narciselor la Vad. Nu voi da o amploare deosebită în acest an, dar îl vom organiza, așa avem intenția. Vom discuta acest lucru și în ședința de Consiliu Local. Eu am pregătit și am avut grijă de ceea ce înseamnă Poiana Narciselor în acești doi ani în care evenimentul nu a avut loc. Nu știu evoluția timpului, dacă va fi o explozie de căldură, ploi sau dacă florile vor întârzia să înflorească, dar evenimentul îl vom organiza!”, a declarat primarul Cristinel Paltin.

Festivalul Narciselor se organizează de fiecare dată doar pe cele 7 ha ale comunei. Ariile în care se găsesc aceste flori, cum este poiana de la Vad, sunt declarate rezervaţii naturale, ceea ce înseamnă protecţie şi pentru specie. 

Alte articole:   Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, luni și marți, la Brașov

Nu vom ajunge niciodată la ceea ce a fost, adică o pătură albă de flori

,,Aș vrea să am ce să arăt celor care vin să viziteze. O suprafață cu cât mai multe flori, acesta este dezideratul meu. Nu vom ajunge niciodată la ceea ce a fost. Adică o pătură albă de flori și un miros îmbătăror. Dar măcar să fie un punct de pornire pentru viitor. A fost încheiată toată documentația pentru retrocedare, pentru că pădurea a fost a vădenilor, așa că va fi fin nou a vădenilor, dar nu a fost admisă această documentație acum pentru că au fost depuse actele pentru cadastru gereral, care s-a și încheiat”, a mai spus edilul comunei Șercaia, pentru sursa citată.

La Vad sunt 398 de ha aflate în arie protejată, pe care cresc narcise. Doar 7 dintre acestea sunt ale comunei, iar celelate 391 de hectare au proprietari privaţi. 

Alte articole:   Spectacole, în această săptămână, la Teatrul ,,Sică Alexandrescu'' din Brașov

Poiana Narciselor recunoscută ca și rezervație naturală sub denumirea de Dumbrava Vadului. Este arie protejată și este singura rezervație de profil din Europa. Poienile de narcise se întind pe 398 de hectare populate cu flori. În unele locuri depășesc 150 de fire pe metru pătrat.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. Pai de ce folositi stiri vechi? Sau inca nu e deja bagat la parnaie primarul ala infractor de acolo?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov