blog-logo

Program special pentru copii, la Filarmonica Brașov

Program special pentru copii, la Filarmonica Brașov

Principala instituție de muzică din oraș oferă concerte educative pentru copiii din județ și susține tinerele talente din lumea muzicii!

Vineri, 6 mai, Filarmonica Brașov a împlinit onorabila vârstă de 144 de ani. Cu această ocazie, filarmonica a organizat concerte educative la care au participat 750 de copii din oraș. Orchestra Filarmonicii Brașov a interpretat Carnavalul Animalelor de Camille Saint-Saëns. Prezentarea prietenoasă și interactivă a fost realizată de violoncelista Alexandra Enache. După concerte, copiii au făcut un tur al Sălii Patria, ghidându-se după o hartă realizată tot de Alexandra Enache. Pe parcursul turului, copiii s-au putut întâlni cu artiști ai filarmonicii care le-au cântat la diferite instrumente. Au asistat și la experimente muzicale ale Muzeului de Științe, care se află tot în incinta Sălii Patria. La sfârșit, fiecare copil a primit o ciocolată în formă de chitară, oferită de firma Luado Chocolate.

Alte articole:   Garry Hoffman, unul dintre cei mai valoroși violonceliști din lume, vine în iunie la Brașov

Concertele educative nu sunt o noutate, dar acestea au luat un nou avânt odată cu preluarea mandatului de management al pianistului Ioan-Dragoș Dimitriu. Acesta a făcut o prioritate din educarea muzicală a copiilor și din popularizarea filarmonicii în rândul tinerilor. Pe timpul pandemiei, Filarmonica Brașov a înregistrat mai multe concerte pentru copii și clipuri video cu prezentări de instrumente. Acestea au fost trimise către mai multe școli din Brașov. Apoi, pe perioada restricțiilor s-a decis ca, pentru a proteja copiii, aceștia să nu mai vină la Sala Patria, ci ca artiștii filarmonicii să meargă în școli. Ioan-Dragoș Dimitriu, violonistul Florin Ionescu-Galați, membrii cvartetului Gaudeamus și alți artiști ai Filarmonicii Brașov au cutreierat școlile din județ. Au ajuns în localități ca Teliu, Râșnov și Codlea și chiar și în multe comunități defavorizate, care altfel nu ar fi putut participa la concerte educative.

Alte articole:   Garry Hoffman, unul dintre cei mai valoroși violonceliști din lume, vine în iunie la Brașov

Filarmonica Brașov susține și tinerele talente

După ridicarea restricțiilor, concertele educative s-au întors la sediul filarmonicii și au fost de fiecare dată întâmpinate cu săli pline.

În paralel cu demersurile cu scopuri educative, Filarmonica Brașov susține și tinerele talente ale noilor generații de muzicieni prin recitaluri și concerte susținute de elevi ai liceului de muzică din Brașov. Dar și de studenți de la Facultatea de Muzică a Universității Transilvania. Chiar miercuri, 11 mai, de la ora 18 va avea loc un recital vocal cu studenți ai facultății, la care intrarea va fi gratuită.

Concertul simfonic de joi va aduce la Filarmonica Brașov doi tineri artiști, laureați ai concursului Cluj International Music Competition. Flautistul Yuan Yu și clarinetista Samanta Škorja vor cânta alături de orchestra Filarmonicii dirijată de maestrul Tiberiu Soare. Acesta este dirijorul care a condus și concertul filarmonicii al cărui solist a fost Mischa Maisky.

Alte articole:   Garry Hoffman, unul dintre cei mai valoroși violonceliști din lume, vine în iunie la Brașov

După concertul de joi, Filarmonica Brașov invită melomanii din oraș și vineri (13 mai) de la ora 19 la un recital cu Emin Curtgeafar (oboi), Roxana Barsan (vioară), Adrian Vasile (violă) și Alexandra Enache (violoncel). În program sunt piese de Mozart, Moeran și Dotzauer.

Biletele pentru evenimente sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov și online pe bilet.ro.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.