blog-logo

Familia a anunțat când are loc priveghiul și înmormântarea dr. Ionel Moldovan

Familia a anunțat când are loc priveghiul și înmormântarea dr. Ionel Moldovan

S-a stins dr. Ionel Moldovan. Lumea medicală brașoveană este în doliu. A fost medic ginecolog mai bine de 37 de ani şi a avut la activ mii de naşteri. S-a născut în data de 5 februarie 1953, la Braşov. A fost director la Maternitate.

Familia a anunțat când are loc priveghiul și înmormântarea dr. Ionel Moldovan. Priveghiul este vineri, ora 18.30, iar slujba de înmormantare este sâmbătă ora 11,00 – la Catedrala din Piață Sfatului.

„M-am hotărât să devin «mamoş» când aveam şase ani. La serviciul tatălui meu venea cineva care practica această meserie şi povestea mereu lucrurile bune la care lua parte. Naşteri, operaţii sau alte tipuri de intervenţii. Viaţa spectaculoasă este cea care m-a atras şi nu m-am mai gândit la nicio altă meserie”, mărturisea medicul în urmă cu mulți ani.

Alte articole:   Lidl va reduce oferta de carne din magazine și ne vrea vegetarieni

Conştient de riscuri şi de beneficii, dr. Ionel Moldovan şi-a urmat pasiunea. A făcut facultatea la Cluj şi nu a vrut să renunţe la specializarea de obstetrică-ginecologie în favoarea alteia, chiar dacă i s-au recomandat internele sau chirurgia.

Ionel Moldovan a prins aproximativ şapte ani de comunism ca medic ginecolog. În ciuda vremurilor şi a condiţiilor absurde impuse de sistem, şi-a făcut meseria cu pasiune şi profesionalism.

Pe gardă erau doar doi ginecologi şi erau câte 40 de naşteri pe zi. Mortalitatea maternă era extrem de ridicată din cauza avorturilor pe care femeile şi le provocau acasă, pentru că erau interzise. Am şi pierdut astfel de paciente, iar pentru un medic este cel mai dureros lucru. Te afectează profund. Era şi o normă a cezarianelor, un număr limitat, ca să nu cumva să îi poţi lega trompele pacientei. Aşa că eram nevoiţi să încercăm naşteri normale, chiar dacă sarcina era cu probleme. Aşa rezultau handicapuri psihomotorii la făt. De câte ori văd pe stradă un om cu astfel de probleme, mă întreb dacă nu cumva acela este unul dintre «copiii mei»„, spunea medicul.

Alte articole:   Salvamont România: Aproape 100 de persoane, salvate în ultimele 24 de ore

dr. Ionel Moldovan: Miracolul vieţii nu poate fi comparat cu nimic altceva

„O naştere care se termină cu bine te face fericit. Primul ţipăt al copilului te face să-ţi dea lacrimile. Miracolul vieţii nu poate fi comparat cu nimic altceva. Mă întâlnesc adesea cu mame care mă strigă pe stradă aratându-mi fericite copilul pe care l-am asistat la naştere. «Uitaţi, domnul doctor, copilul dvs», iar sentimentul pe care îl ai atunci nu poate fi descris în cuvinte. Este cea mai frumoasă meserie din lume pentru că asişti viaţa venind, iar apoi vezi rezultatul acestei meserii, opera ta, respirând, mergând şi zâmbind pe stradă, alături de mama sa”, mai spunea dr. Ionel Moldovan.

Alte articole:   O scrisoare de la București la Brașov face 5 zile. Poșta Română: Sunt reglementările ANCOM

Membrii Clubului 41 nr.1 Brașov transmit condoleanțe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.