blog-logo

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 15 milioane de persoane au murit din cauza Covid în întreaga lume

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 15 milioane de persoane au murit din cauza Covid în întreaga lume

Organizația Mondială a Sănătății a estimat că circa 15 milioane de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Organizația consideră că multe țări au subevaluat numărul real al deceselor. Numărul total al deceselor a fost cu 13% mai mare decât media ultimilor ani de dinainte de pandemie.

În ultimele raportări, OMS a comunicat 5,4 milioane de decese provocate de Covid. Organizație consideră că cele aproximativ 9,5 milioane de decese suplimentare au fost direct cauzate de coronavirus.

Aproape 5 milioane de decese în India

Potrivit OMS, în India s-ar fi produs de fapt 4,7 milioane de decese. De zece ori mai multe decât cele comunicate de către guvernul indian. Estimarea a fost pusă sub semnul întrebării de către oficialii de la Delhi. Aceștia pun diferențele pe seama metodologiei folosite de organismul pentru sănătate al ONU.

Organizația Mondială a Sănătății a folosit un indicator utilizat și de către Eurostat – excesul de mortalitate. În fapt, a calculat diferența dintre media deceselor înainte de anii de pandemie și numărul deceselor provocate între 2020 și 2021. Statistica OMS include și persoanele care și-au pierdut viața din alte cauze conexe coronavirusului. Cum ar fi cei care nu au beneficiat de servicii de sănătate.

BIZIDAY / Surse alternative: BBCReuters

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.