blog-logo

Lege adoptată: Zile libere pentru părinți când cursurile se suspendă din cauza COVID-19 

Lege adoptată: Zile libere pentru părinți când cursurile se suspendă din cauza COVID-19 

Părinții vor avea zile libere atunci când școala suspendă prezența fizică la cursuri din cauza COVID-19. 

Miercuri, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care se acordă zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor atunci când orele cu prezență fizică se suspendă din cauza Covid-19.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.110/2021 care prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului cu handicap grav neşcolarizat sau care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoana adultă încadrată în grad de handicap sau în grad de handicap grav cu asistent personal, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază. 

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv. Precum şi pentru părinţii care au în întreţinere copii sau adulţi cu handicap cuprinşi într-o formă de învăţământ. Respectiv înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ preuniversitar, inclusiv de educaţie timpurie antepreşcolară”, stipulează proiectul, potrivit Agerpres

Aceste prevederi se aplică părinţilor pentru care locul de muncă ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca

„Prevederile se aplică pe perioada stării de alertă şi după încetarea acesteia. Dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului şcolar 2021 – 2022. Fără a se include vacanţele, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică a copiilor în unităţile de învăţământ, unde aceştia sunt înscrişi”, mai prevede actul normativ. 

Senatul a adoptat deja acest proiect de lege, iar Camera Deputaţilor este decizională în acest caz. 

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.