blog-logo

Cinci instituții educaționale din județul Brașov vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România derulat de Ateliere Fără Frontiere

Cinci instituții educaționale din județul Brașov vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România derulat de Ateliere Fără Frontiere

4.000 de echipamente IT recondiționate vor ajunge pe băncile școlilor din România până la finalul anului 2022 prin programul „Dăm Click pe România“, derulat de „Ateliere Fără Frontiere“. 

Ateliere Fără Frontiere continuă și în acest an programul de donații de calculatoare cu alte 4.000 de echipamente IT recondiționate care vor ajunge pe băncile școlilor din România până la finalul anului 2022 prin Dăm Click pe România. 

Dăm Click pe România este un proiect implementat alături de OMV Petrom și Kaufland România ce luptă pentru digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social 

Alte articole:   47 de UAT-uri din județ au participat la un eveniment privind deșeurile din Brașov

Aflat la cea de-a treia ediție în această colaborare, proiectul va ajunge în 2022 în fiecare județ al țării, la un total de 258 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.  

Printre ele se află și 5 organizații din județul Brașov: 

  • Școala Gimnazială Nr. 2 Zărnești 
  • Școala Gimnazială Augustin 
  • Colegiul Aurel Vijoli Făgăraș 
  • Palatul Copiilor Brașov 
  • Școala Gimnazială Ion Codru Drăgușanu. 

Lista completă a laureaților poate fi găsită AICI

Peste 345 de aplicații, înscrise 

Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 25 martie și 14 aprilie la finalul căruia 347 de aplicații au fost înscrise. 

Alte articole:   Incendiu într-un bloc din Brașov

Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar 21 de angajați Kaufland România și OMV Petrom. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare. 

La finalul jurizării, au fost selectate 226 de unități școlare, 30 de organizații non-guvernamentale și 2 instituții sociale.. Acestea vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare) 

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate. Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații. Toate sunt recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick. Unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației. 

Alte articole:   Peste 380 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 22.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 2.623 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 14 ani. Este echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.