blog-logo

Bill Gates: Pandemia se va întoarce!

Bill Gates: Pandemia se va întoarce!

Bill Gatesa avertizat că pandemia de coronavirus este departe de a se termina. El a spus că ar putea exista încă o variantă care este „şi mai transmisibilă şi chiar mai fatală”, scrie Financial Times.

,,Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze” a avertizat cofondatorul şi filantropul Microsoft pentru Financial Times.

Deşi nu doreşte să fie  „un mesager al catastrofelor”, Bill Gates avertizează că riscul apariţiei unei variante mai virulente este „cu mult peste 5%”. 

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă. Care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”, a spus el. „Sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor„, transmite Sky News.

Alte articole:   Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină nu va dispărea prea curând în România 

Bill mai îndeamnă la crearea unei echipe de experţi internaţionali. De la epidemiologi la modelatori pe computer – pentru a identifica ameninţările şi pentru a îmbunătăţi coordonarea internaţională. El solicită o echipă globală de răspuns la epidemii. Care să fie gestionată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi spune că investiţiile suplimentare sunt vitale.

Mi se pare nebunesc că am putea să nu prevenim această tragedie. Și să nu facem, în numele cetăţenilor lumii, aceste investiţii”, a spus el.   Deşi a recunoscut că războiul din Ucraina domină în prezent agenda internaţională, el a adăugat: „Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei. Și va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent? ”  

Alte articole:   MedFest - Festival medieval, în Cetatea Făgăraș

Bill Gates a avertizat la o discuţie TED în 2015 despre ameninţarea unui super-virus ce ar putea ucide 30 milioane de oameni în 6 luni. 

Sursa: adevarul.ro

Foto: evz.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.