blog-logo

Primarul Coliban a „uitat” de depolitizarea sportului și a vrut să meargă la alegeri să-l voteze pe Dedu. Cu ce a fost momit de fostul președinte al FRH?

Primarul Coliban a „uitat” de depolitizarea sportului și a vrut să meargă la alegeri să-l voteze pe Dedu. Cu ce a fost momit de fostul președinte al FRH?

Ieri, la București, Adunarea Generală a stabilit că, de acum înainte, pentru o perioadă de 4 ani. Până-n 2026, handbalul românesc va avea un alt președinte. Fostul arbitru Constantin Din este noul președinte, după victoria clară din turul II în fața lui Alexandru Dedu, susținut de Coliban.

Din a obținut 157 de voturi, iar Dedu doar 66. Practic, a fost victoria sportului, a handbalului, în dauna politicului. Dacă PSD l-a făcut președinte, Dedu a bătut la ușa tuturor partidelor. Chiar dacă în ultimii ani trecuse în tabăra USR-ului – a se vedea și legătura cu primarul userist al Brașovului.

Dedu i-a promis lui Coliban un loc în Liga Națională

Înaintea alegerilor, Dedu s-a întâlnit cu Allen Coliban. Înțelegerea a fost clară și simplă: votul Coronei pentru fostul președinte contra susținerii, dacă ar fi fost realaes, ca echipa de senioare a clubului de sub Tâmpa să promoveze în Liga Națională. În goana disperată pentru refacerea propriei imagini și pentru a salva, aparent, picajul Coronei și din punctul de vedere al rezultatelor, cu o promovare, Coliban a vrut să meargă la alegeri, să fie sigur pe votul pro Dedu. Numai că prea ar fi fost pe față implicarea politicului în votul pentru președinția FRH.

Trecut și pe la FRH-ul condus de Dedu, Lorand „Boți” Balint, este principala verigă dintre Coliban și pierzătorul alegerilor. Este unul din oamenii cu hilara strategie pentru sport a municipiului Brașov. (Desene animate, actualizarea fondurilor de carte și film, fotbal în cușcă hexagonală, terenuri de freesbee golf) despre care NewsBv a scris la vremea respectivă.

Directorul care bea pălincă cu carafa, lăsat pe dinafară

Argumentul prin care primarul userist a fost lămurit că nu e bine să se ducă la alegeri: dacă, totuși, Dedu pierde alegerile? Nu ar fi dat bine asocierea cu un perdant. Obișnuit să meargă la mai multe capete, ca orice politician care se respectă, „Alăn” a bătut în retragere. Dar nu l-a lăsat să reprezinte Brașovul la București pe directorul pe care l-a impus, pe linie de partid, la Corona. Ci l-a trimis cu ordin clar pe managerul sportiv ala secției de handbal. Bineînțeles, un om adus de la Clujul atât de drag lui Coliban, Mircea Cucuian.

Miclăuș îl ironizează pe primar pe Facebook: Coliban a pariat pe un cal mort

La scurt timp după anunțarea rezultatelor de la alegeri și, implicit, a succesului lui Din, Radu Miclăuș a luat cu asalt rețelele de socializare. S-a pus pe postat, lucrul pentru care partidul USR l-a recompensat cu postul de director la Corona, clubul municipiului Brașov. Nu a ținut cont că era în timpul programului de lucru. E un mai vechi nărav de-al său, edificatoare în acest sens fiind ședințele de înot pe care le efectua, bine-mersi, atunci când trebuia să fie la muncă.

„După 8 ani de distrugere sistematica a handbalului românesc, «artizanul» acesteia, Dedu, iese pe ușa din dos. Și ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Cei din afara handbalului care l-au susținut sper să-și dea seama că au făcut o gafă, pariind pe un cal mort. Să sperăm că nu vom mai auzi niciodată de el prin handbalul românesc, ca în cel internațional ca președinte de federatie oricum era neica nimeni. Mult succes noului președinte, Costel Din. Greul abia acum începe, dar primul pas a fost făcut!”, a scris omul lui Coliban la Corona despre Alexandru Dedu. Pe care l-a catalogat ca „arogant, dictator extrem de răzbunător, un nimeni în handbalul internațional”.

„A umblat pe la parlamentari, ministere, primari ca să îl susțină. Ignorând și cerând înlocuirea mai multor delegați de care știa că nu îl vor vota”, mai acuză oficialul grupării brașovene. Ca un copil căruia părintele i-a ascuns jucăriile, aluzia la Coliban care l-a înlocuit cu Cucuian pentru alegeri, pentru că el, Miclăuș, nu l-ar fi votat pe Dedu fiind evidentă.

ÎN CURÂND: VIDEO CUM S-A UMPLUT DE PENIBIL DIRECTORUL CORONEI ÎN CONSILIUL LOCAL ȘI CUM A FOST PUS LA COLȚ DE CONSILIERII LOCALI.

Cum a mințit Coliban în campania electorală

„Cea mai importantă măsură este depolitizarea sportului brașovean. Pentru că am văzut ce înseamnă să ai politruci la conducerea și gestionarea fondurilor publice. Am văzut ce înseamnă politizarea sportului brașovean și incompetența de la nivelul decizional. Avem nevoie de management sportiv profesionist și managementul acesta începe inclusiv din Primărie. Sunt un om de sport, probabil că mi-este subiectul cel mai simplu să vorbesc și să vin cu soluții.” decreta „Alăn” Coliban înainte să ajungă primar, în campania electorală.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.