blog-logo

Mașinile cu emisii zero vor primi numere de înmatriculare verzi 

Mașinile cu emisii zero vor primi numere de înmatriculare verzi 

Mașinile cu emisii zero vor primi numere verzi, după ce ordinul comun care reglementează acordarea, a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Mediului.

Astfel, conform Ordinului comun al ministrului Mediului, Apelor şi pPădurilor, al ministrului Afacerilor Interne şi al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, numerele de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen).

”Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, transmite Ministerul Mediului, într-un mesaj pe Facebook.

Alte articole:   Pătrașcu - FC Brașov, gaură neagră la buget. Ce investiții s-ar putea face cu banii alocați în fiecare sezon

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.