blog-logo

Razie a poliției printre bicicliști și trotinetiști

Razie a poliției printre bicicliști și trotinetiști

Miercuri, între orele 9.00-14.00 și 16.00-21.00, polițiști brașoveni au verificat respectarea de către conducătorii de biciclete și de trotinete electrice a prevederilor legale. Informarea acestora cu privire la riscurile la care se expun dacă nu sunt respectate normele legale în vigoare și prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați utilizatori ai unor astfel de vehicule.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale. (Stipulate în O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare).

Dintre cele 23 de sancțiuni contravenționale aplicate, 15 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale de către conducătorii de biciclete. 8 au fost pentru nerespectarea normelor legale de către conducătorii de trotinete electrice.

Alte articole:   Luna dragostei la AFI Brașov

Reguli care trebuie respectate de bicicliști și trotinetiști

  • Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de biciclete și trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru biciclete. Atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar.
  • Acestea trebuie conduse numai pe un rând când circulă pe drumurile publice. Conducătorii de biciclete și trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.
  • Este interzis să circule cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În cazul deplasării cu trotinete electrice, conducătorilor acestora le este interzis să circule fără a menține contactul cu solul. Sau de a circula cu acestea când nu sunt respectate condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească.
  • Bicicletele și trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice, trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare.
  • Transportul pasagerilor pe trotinete este interzis!
  • Este obligatoriu ca ambele mâini să fie să se afle pe ghidonul bicicletei sau trotinetei.
Alte articole:   DRDP Braşov: Intervenţiile utilajelor de deszăpezire pe DN 1, îngreunate de valorile ridicate de trafic (VIDEO)

Nerespectarea normelor legale incidente circulației pe drumurile publice a bicicletelor și a trotinetelor electrice constituie contravenție. Se sancționează în conformitate cu prevederile stipulate în O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.